Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısır’da Önemli Temaslarda Bulundu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’a yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde önemli görüşmeler gerçekleştirmeye devam ediyor. El Alameyn kentinde, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya gelen Bakan Fidan, bölgesel meseleler ve işbirliği konularında fikir alışverişinde bulundu.
Mısır Cumhurbaşkanı ile Ön Görüşme
Bakan Fidan, Mısır’daki programı öncesinde Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir toplantı yapmış, ardından Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdellaty ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Bu görüşmelerde Türkiye ile Mısır arasındaki ikili ilişkiler masaya yatırılmıştır.
Ortak Basın Toplantısı ve Açıklamalar
Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile olan görüşmesinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye ve Mısır arasındaki ticaret ve işbirliği fırsatlarına değinmiştir. Ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları, Zengezur Koridoru gibi uluslararası kapsamda önemli gelişmeler hakkında bilgiler vermiştir. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından kritik bir adım olarak değerlendirilmektedir.