Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın yaz dışında eko turizm etkinlikleri için yeni bir alan olarak değerlendirilmesi hedefiyle düzenlenen 2025 GEKA Multisports Etkinlikleri, uluslararası düzeyde ilki olarak 17-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Bu sene Türkiye Triatlon Federasyonu, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçecek olan GEKA Multisports/Triathlon etkinlikleri, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda, yaz döneminde tatil kalabalığından uzak bir deneyim sunacak. Etkinliklerde yarış kaydı almak isteyen sporcular için kayıt işlemleri, TTF Üye Portalı üzerinden yapılabilecek ve geç kayıt için son tarihin 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 23.59 olduğu bildirildi.
Toplamda 317 sporcu, 2025 GEKA Multisports Etkinlikleri kapsamında aquatlon, duatlon ve triatlon branşlarında yarışmak üzere kayıt yaptırdı. Bu müsabakalar, 13 ila 55 yaş arasındaki katılımcılar için aquatlon (yüzme + koşu), kros duatlon (koşu + bisiklet) ve kros triatlon (yüzme + bisiklet + koşu) disiplinlerini içerecek ve iki gün boyunca devam edecek.