Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dicle Üniversitesi’nde Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü Açılması İçin Talep Edildi

    Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat’ı ziyaret ederek, kuyumculuk ve takı tasarımı bölümü açılması için destek istedi. Yüksel, şehirdeki kuyumculuk geleneğinin eğitime yansıtılmasını vurguladı. Eronat ise bu talebi değerlendirip gerekli çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

    Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Dicle Üniversitesi

    Dicle Üniversitesi’nde Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü İçin Talep

    Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası’nın (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat’ı ziyaret ederek, üniversitede Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nün açılması için resmi bir talepte bulundu. Yüksel, “Oda olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız” dedi.

    Diyarbakır’ın Kuyumculuk Geleneği Ziyarette Masaya Yatırıldı

    Yüksel, DİKO yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Diyarbakır’ın köklü kuyumculuk geleneği ve tescilli ürünleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Diyarbakır’da yaklaşık 600 kuyumcu işletmesi, 100’den fazla üretim atölyesi ve 50 bini aşkın istihdam bulunduğuna dikkat çeken Yüksel, bu kadar gelişmiş bir sektöre rağmen üniversitelerde gerekli eğitimin verilmemesinin büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. “Diyarbakır, kuyumculukta Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biridir. Ancak bu alanda üniversitemizde eğitim veren bir bölüm bulunmaması ciddi bir eksikliktir. Gençlerimizin burada kalmasını, modern tasarım ve üretim tekniklerini öğrenmesini istiyoruz. Bu nedenle rektörümüzden bu bölümün açılması konusunda destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

    Rektörden Olumlu Yanıt

    Rektör Eronat, DİKO yönetiminin önerisini oldukça değerli bulduğunu belirterek, “Diyarbakır’ın kültürel zenginliğine ve ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayan bir sektöre kayıtsız kalamayız. Oda yönetiminizin bu girişimi kıymetlidir. Sizlerin desteği ile bu bölümün açılması için gereken adımları atacağız. Diyarbakır’ın marka değerine katkı sağlayacak bu girişimde iş birliği yapma niyetindeyiz” dedi.