Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Erdoğan’a KAAN uçakları iddialarına yanıt: “Açık bir dezenformasyon girişimi”

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında KAAN uçaklarının motorlarıyla ilgili yanlış bilgilendirme yapıldığı iddialarını reddetti. Açıklamada, bu iddiaların dezenformasyon içerdiği ve kamuoyunun resmi açıklamaları dikkate alması gerektiği vurgulandı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Açıklama

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı medya kuruluşlarında yayımlanan “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a KAAN uçaklarının motorları ile ilgili bilgi verilmediği” yönündeki iddiaları yalanladı.

     

    Resmi Açıklama Yayımlandı

    Merkez, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında ve dijital platformlarda dolaşan “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KAAN uçaklarının motorları hakkında bilgi verilmediği veya yanlış bilgi verildiği” şeklindeki iddiaların Cumhurbaşkanlığı makamına karşı yönlendirilmiş bir dezenformasyon faaliyeti olduğunu vurguladı. Kamuoyunun, milli savunma sanayi gibi hayati bir konuda spekülasyonlardan kaçınması gerektiği belirtildi.

     

    Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bazı basın kaynaklarında ve sosyal medya platformlarında, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KAAN uçaklarının motorları hakkında bilgi verilmediği’ ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar asılsızdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin başkanı olarak bu tür stratejik projelere liderlik etmektedir. Milli Muharip Uçak KAAN ve motor geliştirme projeleri, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve kararlılığı doğrultusunda, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın koordinasyonuyla Türk mühendislerinin özverisiyle sürdürülmektedir. Bu nedenle, Cumhurbaşkanımızın stratejik yatırımlar hakkında yeterince bilgilendirilmediği veya yanıltıldığı yönündeki iddialar, Cumhurbaşkanlığına karşı yapılan açık bir dezenformasyon çabasıdır. Kamuoyunun, milli savunma sanayi gibi kritik konularda yanılgılara kapılmaktan kaçınması ve yalnızca resmi açıklamaları dikkate alması büyük bir önem taşımaktadır.”