Denizlili Girişimci, Ekonomik Krizlere Rağmen Deri Sektöründe Markalaşarak İstihdam Yarattı

Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki Halil İbrahim Şahan, ekonomik kriz dönemlerinde markalaşarak deri sektöründe sürdürülebilir bir iş modeli oluşturdu. Dijital pazarlama ile uluslararası siparişler alırken, 30 kişiye istihdam sağlıyor. Şahan, kaliteye önem vererek el işçiliğiyle üretim yapıyor.

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki Halil İbrahim Şahan, ekonomik kriz dönemlerinde markalaşarak

Denizli’de Deri Sektöründe Yükseliş

2000’li yıllarda ekonomik krizlerin etkisiyle birçok işletmenin kapandığı dönemde, Denizlili bir girişimci deri sektöründe markalaşmayı başardı ve ihracat ile büyüyerek yüzlerce kişiye iş imkanı sundu.

Suçatı Mahallesi’nin Deri Gelenekleri

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yer alan Suçatı Mahallesi, 1980 ve 90’lı yıllar boyunca Türkiye’nin önde gelen deri konfeksiyon üretim merkezlerinden biri olarak biliniyordu. Ancak 2000 yılı civarında yaşanan ekonomik çalkantılar, sektörde birçok firmanın kapanmasına neden oldu. Bu zor dönemde, deri mont üretimi yapan Halil İbrahim Şahan da zor bir süreçten geçti. Fakat, meslektaşlarının aksine üretimi sonlandırmak yerine, markalaşma yönünde cesur bir adım attı. Şahan, ürünlerini dijital platformlar üzerinden pazarlamak için kolları sıvadı.

Dünya Çapında Siparişler

Kısa bir süre içerisinde başta İngiltere olmak üzere pek çok ülkeden siparişler almaya başladı. Bugün, 30’a yakın çalışanla faaliyetlerini sürdüren şirket, hakiki kuzu derisinden ürettiği montlar, ceketler, etekler, pantolonlar ve yelekleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ve yurtdışına ulaştırıyor.

Kalite ve El İşçiliği ile Fark Yaratma

Markalaşma süreci boyunca kalite ve el işçiliğinden ödün vermeyen Halil İbrahim Şahan, ürettikleri ürünlerin büyük kısmının kendi tasarımı olduğunu vurguladı. Her bir ürünün hakiki deri ve yoğun emek ile üretildiğini belirten Şahan, “İnternetten satışın yaygınlaşması ile sektör, krizlere karşı daha dayanıklı bir hale geldi” şeklinde konuştu.

Geleceğe Güvenle Bakıyor

Teknolojinin birçok alandaki etkisini artırdığına değinen Şahan, deri giyim üretiminin yapay zeka ile etkilenmeyecek bir alan olduğunu ifade etti. “Bu iş, yoğun el emeği ve insan dikkati gerektiriyor. Bu nedenle geleceğimiz konusunda endişe taşımıyoruz,” diyerek güvenli bir bakış açısına sahip olduklarını vurguladı.