Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Denizli’de Gençlik ve Spor Akademisi’nden 94 Genç, Vali Ömer Faruk Coşkun’un Katıldığı Törende Polis ve Astsubaylık Mesleklerine Uğurlandı

    Gençlik ve Spor Akademisi, 94 kursiyeri Polislik ve Astsubaylık mesleklerine uğurladı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un katıldığı etkinlikte, gençlerin başarısı ve hedefleri teşvik edildi. Bu kurslar, 2021’den beri gençlere ücretsiz olarak meslek kazandırmayı sürdürüyor.

    Gençlik ve Spor Akademisi, 94 kursiyeri Polislik ve Astsubaylık mesleklerine

    Gençlik ve Spor Akademisi’nden Yeni Meslek Sahiplerine Uğurlama Töreni

    Denizli’de, Gençlik ve Spor Akademisi, 32. Dönem Polislik ve Astsubaylık sınavlarını başarıyla geçen 94 kursiyeri, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla uğurladı.

    Ücretsiz Kurslar ile Geleceğe Adım Atan Gençler

    Gönüllü bir ekip tarafından 2021 Kasım ayında kurulan Gençlik ve Spor Akademisi, gençleri meslek sahibi olma yolunda desteklemeye devam ediyor. Akademi, polislik, beden eğitimi, askeri okullar, bekçilik ve gümrük muhafaza memurluğu gibi alanlarda özel yetenek sınavlarına hazırlık kursları sunuyor. Merkezefendi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü altında gerçekleştirilen bu kurslara, 2025 yılı itibarıyla 572 genç katıldı. Öğrenciler, uzman antrenör eşliğinde günde 4 saat eğitim alarak, hem salon hem de saha antrenmanlarına katılıyor. Ayrıca, gönüllü öğretmenler tarafından sunulan TYT kursları da ücretsiz bir şekilde verilmektedir.

    32. Dönem POMEM sınavına hazırlanan 142 adaydan 127’si parkur sınavında başarılı olurken, ikinci aşama olan sözlü mülakat sonucunda 73 genç, polislik için ilk adımlarını atmış oldu. Astsubaylık okulları için düzenlenen ASEM sınavına katılan 25 adaydan 21’i de başarılı bir sonuç elde ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

    Vali Coşkun’dan Gençlere Destek Mesajı

    POMEM ve ASEM sınavlarını geçen gençler, Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşen bir etkinlikle yeni mesleklerine uğurlandı. Törene, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, İlçe Kaymakamı Abdullah Demir, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan gibi önemli isimler katılarak gençlere destek verdiler.

    Vali Coşkun, bu kursların, gençlere meslek sahibi olma yolunda yardımcı olan önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Gençlerin azim ve iradeleriyle kazanımlar elde ettiğini ifade eden Coşkun, organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Son olarak, gençlerden hayatları boyunca hedef belirlemelerini ve vatana millete faydalı bireyler olmalarını istedi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı