Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Denizli’de Erken Teşhisle İki Kadın Kanseri Yendi: Dr. Tülay Alan’dan Hayat Kurtaran Uyarı

    Denizli’de erken evrede kanser tespit edilen 50 yaşındaki Rahşan Yıllı ve 67 yaşındaki Dudu Kaya, tedavileri sonrası kanseri yendi. Dr. Tülay Alan, erken teşhisin önemine dikkat çekerek, KETEM’in bilinçlendirme çalışmalarına ve tarama seferberliğine vurgu yaptı.

    Denizli’de erken evrede kanser tespit edilen 50 yaşındaki Rahşan Yıllı

    Denizli’de Kanser Taramalarıyla Hayat Kurtaran Örnek Vakalar

    Denizli’de, herhangi bir sağlık sorunu yaşamayan iki kadının, düzenlenen kanser taramaları sayesinde erken evre kanser tanısı alarak tedavi süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak hastalıktan kurtuldukları bildirildi. Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birimi’nde görevli Dr. Tülay Alan, kanserde erken teşhisin önemini vurgulayarak yapılacak taramaların hassasiyetine dikkat çekti.

    KETEM Tarama Merkezinde Erken Teşhis Başarıları

    Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi içinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) 50 yaşındaki Rahşan Yıllı ve 67 yaşındaki Dudu Kaya’ya cancersiz bir yaşam sunuldu. Rahşan Yıllı, KETEM’deki rutin kontrolleri sırasında meme kanseri teşhisi aldı. “Hiçbir şikayetim yoktu” diyen Yıllı, Dr. Tülay Alan’ın tavsiyesiyle ilk kez geldiğini belirtti. Kendisine yapılan tetkiklerin ardından tanısı konan Yıllı, doktorunun süreçteki desteğiyle rahatladığını ve tedavi aşamalarında kendisini iyi hissettiğini ifade etti. Dudu Kaya ise, 2024 Ramazan ayında kardeşinin zoruyla gittiği taramada erken evrede kanser tanısı aldığını ve sürecin kendisi için olumlu geçtiğini bildirdi. “İyi ki o gün o taramaya gitmişim,” diyen Kaya, tedavi sürecinin başlamasıyla yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.

    Erken Teşhisin Önemi ve Halk Sağlığına Katkılar

    Dr. Tülay Alan, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nda kanser konusunda farkındalığı artırmanın gerekliliğine değindi. Alan, “Kanser, Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunudur ve ölüm nedenleri sıralamasında kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sıradadır” diyerek bu hastalığın önlenmesinin kritik olduğunu belirtti.

    KETEM’in çalışmalarıyla bu tehlikenin azaltılmasına odaklandıklarını söyleyen Alan, çevresel faktörlerin ve bazı virüslerin kanser riskini artırdığını vurguladı. “Halkı bilinçlendirmek ve erken teşhisi sağlamak amacıyla meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramaları gerçekleştirmekteyiz. Bu bağlamda belirlenen tarama yaş aralıklarına göre; meme kanseri için 40-69 yaş, rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş ve kolorektal kanserler için 50-70 yaş grubu taranmaktadır,” bilgisini paylaştı.

    Hayati öneme sahip bu taramaların, Denizli’de daha fazla kişi tarafından yapılması gerekmektedir. KETEM’in sunduğu hizmetlerden yararlanarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.