Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Denizli ve Aydın’daki Orman Yangınında Vatandaşlar Helikopterlere Su Taşıyor

    Denizli’nin Buldan ilçesinden Aydın’ın Buharkent ilçesine yayılan orman yangınına müdahale sürüyor. Bölgedeki vatandaşlar, helikopterlerin su aldığı havuza su taşımak için tankerlerle destek veriyor. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

    Denizli'nin Buldan ilçesinden Aydın'ın Buharkent ilçesine yayılan orman yangınına müdahale

    Denizli-Buldan’daki Orman Yangınına Mücadele Sürüyor

    Denizli’nin Buldan ilçesinde başlayarak Aydın’ın Buharkent ilçesine sıçrayan orman yangınında söndürme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Yangına müdahale için vatandaşlar, helikopterlerin su aldığı yangın havuzuna tankerlerle su taşımaya katkıda bulunuyorlar.

    Zamanla Genişleyen Yangın Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

    29 Ağustos Cuma günü saat 14.40 sıralarında Denizli’nin Buldan ilçesindeki Çatak köyü, Armutlu mevkiinde meydana gelen yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak Aydın Buharkent ilçesi Kızıldere bölgesine ulaştı. Kontrol altına alınması için sürdürülen söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yangına, 39 arazöz, 15 su ikmal aracı, 4 dozer ve 322 personel ile karadan; 10 helikopter ve 3 uçak ile ise havadan müdahale ediliyor. Ayrıca bölgedeki vatandaşlar ve gönüllü gruplar, bu çalışmalara destek vererek yangının söndürülmesine katkıda bulunuyor.

    Buharkentli Vatandaşlardan Yangına Destek

    Arazi yapısının zorlu olması nedeniyle, ekiplerin bazı zaman alevlere karadan müdahale etmesi güçleşiyor. Yangın helikopterlerinin su ikmali için kullandığı havuzların dolu kalması için Buharkentli vatandaşlar traktörlerle su taşıyor. Tankerlerle yangın havuzuna su getirerek yangın söndürme çalışmalarına büyük bir destek sağlamaktadırlar.

    Belediye Başkanı Erol’dan Teşekkür Mesajı

    Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, yaptığı açıklamada “Kızıldere Mahallemizdeki yangına karşı mücadele eden helikopterlerin su aldığı yangın havuzuna, kendi imkanlarıyla tankerlerle su taşıyan hemşehrilerimiz, Buharkent’in dayanışma ruhunu bir kez daha en güçlü şekilde gösteriyor. Bu zorlu süreçte emek veren, canla başla çalışan tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.