Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Küresel Sumud Filosuna Katıldı: “Tarihin En Büyük Sivil Eylemi Gerçekleşiyor”

    Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, 44 ülke temsilcisiyle birlikte Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla Tunus’ta Küresel Sumud Filosuna katıldı. Ün, “Bu tarihin en büyük gemi filosu, İsrail’in ablukasını kırmak için önemli bir eylem” dedi. Filo, Barselona’dan yola çıktı.

    Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, 44 ülke temsilcisiyle birlikte Gazze'ye

    Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün Tunus’ta

    Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, 44 ülkeden gelen aktivist, sanatçı, siyasetçi ve gazetecinin bir araya geldiği Küresel Sumud Filosuna katılmak üzere Tunus’a gitti. Tunus’tan açıklamalarda bulunan Ün, “Tarihin en büyük filo eylemi burada gündeme gelecek. Tüm dünyanın dikkatleri bu noktada” ifadelerini kullandı.

    Küresel Sumud Filosunun Amacı

    İsrail’in Gazze’deki ablukasını aşmak ve Filistin halkıyla dayanışma göstermek amacıyla oluşturulan uluslararası sivil yardım filosu, Barselona Limanı’ndan Akdeniz açıklarına hareket etti. Gelecek Partisi’nden Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün de içinde bulunduğu filoda, Greta Thunberg, İrlandalı aktör Liam Cunningham ve eski Barselona Belediye Başkanı Ada Colau gibi birçok önde gelen isim yer alıyor. İspanya’nın Barselona Limanı’ndan yola çıkan bu filosu, 44 farklı ülkeden 20 tekne ve 300’den fazla katılımcıyla oluşmakta. Bu aktivist grubu, İtalya, Yunanistan ve Tunus duraklarının ardından Gazze’ye ulaşmayı hedefliyor. Daha önce Gazze’ye yardımların ulaşması için Refah Kapısı’nda çaba sarf eden Ün, bu kez filonun Tunus’taki yolculuğuna dahil oldu.

    İsrail’in Ablukasını Kırmak İçin Eylemler Sürecek

    Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, dünyanın gözlerinin Gazze üzerinde olduğunu ve İsrail’in yaptığı ablukayı ortadan kaldırmak için yapılan çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Cambaz keza, “Yoğun emekler sonucunda Küresel Sumud filosu oluşturuldu. İlk safhası Barselona’dan başladı. Şimdi İtalya ve Tunus’tan gelecek gemileri bekliyoruz. Bugün hareket etmemiz gerekiyordu ama hava şartları ve operasyonel hazırlıklar nedeniyle beklemekteyiz. Pazar günü hareket ederek Gazze’ye ulaşmayı ümit ediyoruz. Bu, tarihin en büyük filo eylemi olacak ve dünya burada yoğunlaşacak. En önemlisi, bu gemi filosunun İsrail için bir tehdit oluşturması” dedi. Üstüne basarak, “İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı aşmak için yalnızca gemiler yeterli değil; bu durumu sürekli gündemde tutmak herkesin görevi” şeklinde konuştu. Bu sivil girişimin esas amacı, İsrail’in Gazze’deki hukuksuz ablukasını kırmaktır.