Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’den Gazze’ye Destek Çağrısı
İsrail’in zulmüne uğrayan Filistinlilere destek amacıyla Gazze’ye doğru yolculuğa çıkan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Sumud Filosuna yönelik gerçekleştirilen baskınları sert bir şekilde eleştirerek, “Sumud Filosunda tutulan arkadaşlarımızın size ihtiyacı var. Meydanları doldurarak şehirlerinizi ayağa kaldırın, İsrail’i korkutacak adımları atın” dedi.
İnsani Yardımlar İçin Yola Çıkıldı
Ablukayı aşmak ve insani yardımları Gazze’ye ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filo’suna, Tunus’tan katılamayan Milletvekili Sema Silkin Ün, İtalya’nın Otranto Limanı’ndan “Vicdan” gemisiyle harekete geçti. Bu yolculuk devam ediyor.
Milletvekili Ün, 2008 yılından bu yana İsrail’in Gazze’ye uyguladığı adaletsiz ablukanın kırılması için çeşitli teşebbüslerin yapıldığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Dün ikinci bir dalga filosu olarak yola çıktık. Gazze’nin nefes problemi devam ettiği sürece daha çok filo organize edilecektir. Devletin yapamadıklarını sivil kuruluşlar üstleniyor. Gazze özgür olana dek bu direniş sürecek. Biz ikinci filosuyuz, yani ‘Vicdan’ gemisiyiz ve içerisinde 92 yolcu ve 26 farklı ülke vatandaşı yer almakta. Aralarındaki İsrail vatandaşları dahi, insanlık adına bir irade sergilemek için bizimle birlikte bu yolculuğa katıldılar. Önceden yola çıkan teknelerimizle birlikte toplamda 56 kişi daha orada bulunuyor. Gemimiz, Gazze’deki sağlık problemlerine çözüm bulabilmek için sağlıkçı ağırlıklıdır ve ciddi miktarda sağlık malzemesi taşımaktadır. Umarım bu yardımlar Gazze’ye şifa olur. Sumud Filo’su tehlikeli sularda ilerliyor, ancak biz de onların gerisindeyiz. Arkadaşlarımızın ablukanın üstesinden geleceğine inanıyoruz. Yolda yürümeye devam edeceğiz, zira bu süreci Gazze özgür olana kadar sürdüreceğiz.”
Baskılara Karşı Direniş Vurgusu
İsrail askerlerinin filo üzerindeki saldırılarını kınayan Ün, “Vicdan filosundaki herkesin gözü ve kulağı, Sumud Filo’sundaki arkadaşlarımızda. Alma, Adara ve Sirius teknelerinde bulunan grup üyelerinin İsrail tarafından alıkonulduğu kesinleşti. Arkadaşlarımızın sağlık durumunun iyi olduğunu ümit ediyoruz; fakat filo ile iletişimimiz kesildi. O bölgede 19 farklı tekne daha geçiş yapacak ve onların akıbetini bilemiyoruz. Sumud Filo’sunun alıkonma süresi de belirsiz. Temennimiz o ki, kısa sürede Gazze’ye doğru yola çıkabilirler. Toplam 22 tekne daha Sumud Filo’sunu takip ediyor ve bu güç birliği içerisinde biz de yer alıyoruz. En büyük destek sizlerin karada vereceği destek. Arkadaşlarımızın alıkonuldukları bu süreçte, sizlerin meydanları doldurması ve şehirlerinizi harekete geçirmesi gerekiyor. El birliğiyle, İsrail’e hiçbir yerde rahat vermemeliyiz. Bu gece sokağa çıkmamak, yarın daha büyük bir pişmanlık yaratır. Lütfen, İstanbul, Ankara, Denizli, Diyarbakır ve Türkiye’nin dört bir yanından yükselen bu sese destek olalım” diye konuştu.
HAYATINI KAYBEDEN YAŞAR KARAÇALI’YA ÇARPAN ARAÇ