Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli Esnafına Nefes Kredisi Müjdesi Verildi

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, esnafın finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni Nefes Kredisi paketini duyurdu. Kredi başvuruları 8 Temmuz 2025’te başlayacak ve 1 milyon ile 2.5 milyon TL arasında olacak. Faiz oranları 24 aya kadar %38 olarak belirlenirken, 36 ay vadeli kredi için 6 ay ödemesiz dönem sunulacak. Teminat istenmeyecek.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, esnafın finansmana erişimini kolaylaştırmak

Denizli esnafına müjdeli haber: Nefes Kredisi uygulaması başladı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, esnafa umut verecek bir müjdeyle karşımıza çıktı. Erdoğan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katkılarıyla başlattığımız Nefes Kredisi uygulaması sayesinde, üyelerimizin finansman erişimini iyileştirmek için yeni bir kredi destek paketi devreye alınmıştır. Hayırlı ve uğurlu olur” şeklinde konuştu.

Başvurular başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında imzalanan anlaşma gereği, kamu ve özel bankalar aracılığıyla sağlanacak kredilere yönelik başvurular 08 Temmuz 2025 Salı gününden itibaren kabul edilmeye başlanacak.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Nefes Kredisi’nin temel özelliklerini belirtirken, “Kredi tutarı, işletmenin risk durumuna göre 1 milyon TL ile 2,5 milyon TL arasında değişiklik gösterecek. 6 aylık ana para ve faiz ödemesiz bir dönem dahil olmak üzere toplamda 36 ay vade ile sunulacak. Faiz oranları ise 24 ay vadede yüzde 38, 24 ay sonrası için ise yüzde 37 olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Başvuru süreci ile ilgili olarak, bankalardan 5 bin TL başvuru ücreti, yüzde 0,5 banka komisyonu ve yüzde 1 kefalet komisyonu talep edileceği belirtildi. Kredinin teminat gerekip gerekmediğine de değinen Erdoğan, “Hiçbir teminat alınmayacak. Ancak sadece şahıs işletmeleri için, kefil bulunamadığında, maddi teminat talep edilebilir” dedi.

Nefes Kredisi başvurusu yapmak isteyen ve aidat borcu olmayan üyeler, odamızdan alacakları ücretsiz faaliyet belgesi ile bankaların ilgili şubelerine başvurabilecekler. Başkan Erdoğan, “Üyelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.