Deniz Portföy’den Eğitime Destek Fonu
Deniz Portföy, eğitimde fırsat eşitliğini sağlama hedefine yönelik yeni bir adım atarak FMV Işık Üniversitesi Eğitime Destek Serbest Fonu’nu kurdu. Bu fon, yapılan yatırımlardan elde edilen yönetim ücretinin yarısının bağışlanmasıyla oluşturuldu.
Fonun Lansmanı Önemli İsimlerin Katılımıyla Gerçekleşti
FMV Işık Üniversitesi Eğitime Destek Serbest Fonu’nun tanıtımı, Deniz Portföy Genel Müdürü Haldun Alperat’ın yanı sıra FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül ve FMV Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erbelger’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Deniz Portföy Genel Müdürü Haldun Alperat, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 20 yıllık tecrübeleri ve 100’ü aşkın fonları ile yatırımcılara destek sunarken topluma fayda sağlamayı da önceliklendirdiklerini belirtti. Alperat, “Eğitim fırsatlarının herkes için erişilebilir hale gelmesine yönelik fonlar oluşturmayı toplum üzerindeki sorumluluğumuzun bir parçası olarak görmekteyiz. FMV Işık Üniversitesi Eğitime Destek Serbest Fonumuza yatırım yaparak, gençlerin nitelikli eğitimle buluşmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Gelecekte de benzer temalı fonlarla bu katkıyı artırmayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.
Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Heyecanlandıran Proje
FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, bu fon sayesinde eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, yatırım yapan herkesin eğitime destek vereceğini vurguladı. Sarıgül, “Işık Üniversitesi olarak gençlerimizin yanında olmakta ve nitelikli eğitime erişimlerini artıracak projeleri destekleme konusunda kararlıyız,” şeklinde konuştu.
Murat Erbelger ise Deniz Portföy ile yapılan bu iş birliğinin üniversite için yeni bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Erbelger, “Bu iş birliği, üniversitemizi yatırım dünyasıyla bir araya getiren ilk örneklerden biri. Güçlü bir bağış geleneğinin oluşturulması adına önemli bir adım atıyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.