Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti Eş Genel Başkanları, PKK’nın Silah Bırakma Kararını Tarihi Bir Dönüm Noktası Olarak Değerlendirdi

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, PKK’nın silah bırakışını değerlendirerek, bu durumun Türkiye’nin sorunlarının demokratik yolla çözümüne zemin hazırladığını belirtti. Barış ve eşitlik vurgusuyla, demokratik dönüşüm sürecine dikkat çektiler.

Bu haberin fotoğrafı yok

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Önemli Açıklama

DEM Parti’nin Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, bölücü terör örgütü PKK’nın silah bırakma kararıyla ilgili önemli bir yazılı açıklama gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, İmralı’dan gelen görüntülü barış çağrısının, Ortadoğu ve Türkiye’nin yüzyıllık tarihinde bir dönüm noktası olduğu vurgulandı. Bu çağrının ardından düzenlenen PKK’nın silah yakma töreni ile birlikte, Kürt sorununu çözme ve demokratik bir Türkiye inşa etme yönünde yeni bir döneme girileceği ifade edildi. PKK’nın silahlarını bırakma kararı, sadece Kürt meselesinin değil, Türkiye’deki birçok sorunun demokratik yollarla çözüleceğinin bir göstergesi olarak öne çıktı.

“Silahlara veda töreni, halklarımızı adil ve özgür yaşama çağrısında bulunuyor” diyen Bakırhan ve Hatimoğulları, bu etkinliğin insanların geleceğe yönelik umudunu artırdığını dile getirdi. Yüz yıl süren acıların sona ermesi ve kardeşliğin zafer kazanacağı günlerin yaklaştığına dikkat çekildi. Barışın herkes için ortak bir kazanım olduğuna vurgu yapılarak, Anadolu’dan Trakya’ya, Karadeniz’den Mezopotamya’ya kadar tüm vatandaşların bu demokratik dönüşüm sürecinin bir parçası olacağı belirtildi.

Açıklamanın sonunda, Barış ve Demokratik Toplum Grubu’nun 11 Temmuz 2025’te başlattığı silahsızlanma ve demokratik siyasete geçiş sürecinin büyük bir adım olduğu ifade edilerek, “Artık geleceğin demokratik Türkiye’si için adım atma zamanı gelmiştir” denildi. “Demokratik siyaset mücadelesini büyütmek için hep birlikte hareket edelim” çağrısında bulunuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı