Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DASAD Başkanı Serkan Daş, Zorunlu Trafik Sigortası’nın sorunlarına dikkat çekti

DASAD Başkanı Serkan Daş, Zorunlu Trafik Sigortası’ndaki zorlukları ve sektördeki haksız rekabeti gündeme getirdi. Daş, devletin sabit fiyat uygulamasını şart koşarak, sigorta şirketlerinin zorluk çıkardığını ve acentelerin itibar kaybı yaşadığını vurguladı.

DASAD Başkanı Serkan Daş, Zorunlu Trafik Sigortası'ndaki zorlukları ve sektördeki

Doğu Anadolu Sigorta Acenteleri Derneği (DASAD) Başkanı Serkan Daş, sektördeki sıkıntıları gündeme getirdi. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi kesiminde karşılaştıkları güçlükleri detaylandırdı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle hazırlanan raporu takdim eden Daş, devletin Zorunlu Trafik Sigortası bedellerinde sabit fiyat belirlemesi gerektiğini vurguladı. Sigorta şirketlerinin, zarar ettiklerini bahane ederek Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi kesmemekte direttiklerini belirten Daş, bu şirketlerin acentalardan ek hizmet talep etmelerinin fiyatları olumsuz etkilediğini aktardı. “Acenteler ve vatandaşlar bu durumdan olumsuz etkileniyor” ifadesini kullandı.

DASAD Başkanı Serkan Daş, haksız rekabet nedeniyle acentelerin, sigorta şirketlerinin düzensiz fiyat politikaları nedeniyle itibar kaybına uğradığını ve bunun müşteri kaybına yol açtığını ifade etti. Daş, sigorta şirketlerinin yanı sıra banka reasürans şirketlerinin de sigorta poliçelerini dayatma yoluyla satış yaptıklarını dile getirdi.

“Sigortalının sigorta acentesi seçme hakkı yasalarla güvence altına alınmışken, bankalar, müşterilerin kullandıkları kredilere bağlı olarak özel poliçeler düzenlemekte ve kredilerin miktarını bir tehdit unsuru olarak kullanmaktadır.” diyen Daş, polise tanziminde taban fiyat üzerinden taksitli üretim yapıldığını ve bu tür poliçelerde sıkça ‘eksik sigorta’ uygulandığına, dolayısıyla hasar durumunda vatandaşların mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

Acentelerin pek çok eğitim alarak gerekli belgelere sahip olduklarını vurgulayan Daş, bankaların bu belgeleri alma zorunluluğunun olmaması nedeniyle rekabetin haksız bir şekilde sağlandığını belirtti. Türkiye genelinde 18 bin 500 sigorta acentesi bulunduğunu kaydeden Daş, bu acentelerin büyük bir kısmının geçimlerini zorunlu trafik sigortasından sağladığını hatırlatarak, bu nedenle zorunlu sigortaların sabit fiyatlarla tanzim edilmesi gerektiğini söyledi. Daş, mevcut durumda Zorunlu Trafik Sigortası’nın sigorta şirketleri tarafından adeta karaborsa haline getirildiğini sözlerine ekledi.