Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Yönünü Ankara’ya ve Şam’a dönenler kazanacak”

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, barış vurgusuyla birlikte Türkiye’nin komşu halkların güvenliğinin teminatı olduğunu belirtti. Ayrıca, yönünü Ankara ve Şam’a çevirenlerin kazanacağını ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinliğinde

    Erdoğan’dan Kudretli Bir Mesaj: Kazananlar Ankara’ya ve Şam’a Yönelenler Olacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barışın kalıcı hale gelmesi adına bölgede atılacak adımlara vurgu yaparak, Şam ve Ankara’ya yönelenlerin sürecin galibi olacağına dikkat çekti. “Sözde yeni yabancı destekçiler arayanlar nihayetinde kaybedecektir,” ifadesini kullanan Erdoğan, “Kılıç kınından çıkarsa, kaleme ve kelama yer kalmaz. Barışın tesis edilmesine yönelik kararlılığımız devam ediyor,” dedi.

    Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı kutlamalarına katılmak üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine giden Erdoğan, burada MHP Başkanı Devlet Bahçeli ve kabine üyeleriyle birlikte, Malazgirt ilçesine geçti. Burada toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, “Muş’taki sevgili kardeşlerim, tüm Türkiye’den buraya gelen vatandaşlarımız, muhabbetle selamlıyorum. Hakkari’den Edirne’ye, Muğla’dan Kars’a, ülkemizdeki 86 milyon insanı selamlıyorum. Ayrıca, İsrail’in zulmü altındaki Gazzeli kardeşlerimize de dayanışma mesajlarımızı iletmek istiyorum,” dedi.

    Erdoğan, gençlere hitap ederek, “Bu zafer, bizlere her zaman burada olacağımız mesajını veriyor. Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı mübarek olsun,” ifadelerini kullandı. Tarihsel olayları anarak, “O gün İslam’ın sancağını yükseltmek için dua eden ve düşmanın üzerine cesurca giden Sultan Alparslan’ın ruhu hep yanımızda,” diyen Erdoğan, şehit ve gazilere rahmet diledi.

    Büyük Birlik Paylaşımı: 954 Yıllık Kahramanlık Ruhuyla İleriye Yürüyoruz

    Malazgirt’te düşmanı bozguna uğratan, Anadolu’nun kapılarını açan gücün hala burada var olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bugün, geçmişte omuz omuza zafer kazananların mücadelesiyle geleceğe güvenle yürüyoruz. Amaçlarımız doğrultusunda yok saymak, parçalamak isteyenlerin oyunlarını bozmak için bir aradayız,” dedi.

    Erdoğan, “Kahraman geçmişimizin ruhunu taşıyarak, güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz. Bugün, birlikte hareket etme azmini gösteren bir ulusuz ve bu kararlılığımızı, her türlü engellemelere rağmen sürdürmeye devam edeceğiz,” şeklinde sözlerine devam etti.

    Erdoğan, Türkiye’nin sınırı aşan kardeşlere de destek olacağını vurgulayarak, “Şu an üzerinde durduğumuz meseleler basit olmaktan fazlası. Barış yolunda yürümek, dayanışmayı artırmak hepimizin görevi. İslam coğrafyasının bir parçası olarak, bugüne bütçeye, tarihimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için hep birlikte çalışmalıyız,” diye belirtti.

    Erdoğan, sonuçların alınacağı bir dönemde olduklarına işaret ederek, “Terörle mücadelemizi sürdürürken, toplumun kaynaşmasını hedefliyoruz. Tüm bu süreçte yaşananları milletimizle birlikte biz de takip ediyoruz. Kim niyetini boşa çıkarıyorsa onu not ediyoruz,” diye mesaj yolladı.

    Erdoğan, konuşmasında, “Bu millet, 954 yıl önce Malazgirt Ovası’nda yazılan destanın ötesinde, inançları ile bir araya gelerek geleceğe güvenle yürümeye devam edecektir. Hepimiz birlik içinde, aynı geleceği paylaşan büyük bir aileyiz. Türkiye, her açıdan güçlü, zengin ve köklü bir geçmişe sahip,” diyerek sözlerini tamamladı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Malazgirt’ten ayrılarak Ankara’ya doğru yola çıktı.