Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Crown Iris Kruvaziyer Gemisi, Girit Adası’nda Filistin Destekçileri Tarafından Protesto Edildi

    İsrail’e ait Crown Iris kruvaziyer gemisi, Yunanistan’ın Girit Adası’nda protesto edildi. Filistin destekçileri, geminin yanaşmasıyla birlikte “Özgür Filistin” sloganları atarak gösteri yaptı. Polis, olaylara müdahale edip dört kişiyi gözaltına aldı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    İsrailli Turistleri Taşıyan Crown Iris Kruvaziyer Gemisine Girit’te Protesto

    Yunanistan’da, İsrailli yolcu taşımakta olan Crown Iris kruvaziyer gemisi, Girit Adası’nda protesto edildi.

    Protestoların Devamı

    Daha önce Siros ve Rodos adalarında da gösterilere maruz kalan gemi, Girit’te yeniden hedef haline geldi. Son bir haftada üç kez protestocuların karşısına çıkan Crown Iris, Agios Nikolaos Limanı’na yanaştığı esnada, Filistin destekçileri tarafından büyük bir Filistin bayrağı ile karşılandı.

    Göstericiler, gemideki turistlerin otobüslere binerken “Özgür Filistin” sloganları attığı anlar dikkat çekti.

    Polis Müdahalesi ve Gözaltılar

    Protestolar sırasında polis, göstericileri iskeleden uzak tutmaya çalıştı. Bu esnada kalabalığa göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden güvenlik güçleri, olaylar sırasında dört kişiyi gözaltına aldı.

    Önceki Protestolar

    Crown Iris gemisi, 22 Temmuz tarihinde Yunanistan’a bağlı Siros Adası’na demir atmış ve burada Filistin destekçileri tarafından karşılanmıştı. Yüzlerce kişi limanda toplanarak “Filistin’e özgürlük” sloganları atmış, adalı göstericiler nedeniyle geminin adadan ayrılması söz konusu olmuştu.

    Buna ek olarak, gemi daha önce Rodos Adası’nda da protesto edilmiş ve burada da göstericiler İsrailli turistlerin adaya ayak basmalarını istememişti. Olaylara müdahale eden polis, turistlerin güvenliğini sağlamak için çalışmalara devam etti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı