Cinsel Taciz suçundan Aranan Şahıs Yüz Tanıma Sistemi ile Gaziantep’te Yakalandı

1 Min Read

Gaziantep’te 11 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Tacizci, Yüz Tanıma Sistemiyle Yakalandı

Gaziantep’te, 6 farklı cinsel taciz suçundan kesinleşmiş 11 yıl hapis cezası bulunan bir kişi, yol kontrolü sırasında yüz tanıma teknolojisi kullanılarak yakalandı.

Yol Kontrolü Sırasında Tespit Edildi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ile iş birliği yaparak aranan şahısların yakalanması amacıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Bu çalışmalar sonucunda, cinsel taciz suçlarından 11 yıl kesinleşmiş cezası olan H.K. isimli birey, Nurdağı ilçesindeki yol kontrol faaliyetinde tespit edildi.

Adli Süreç Başladı

Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, yüz tanıma sistemlerinin suçla mücadeledeki etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Gaziantep’teki güvenlik güçleri, aranan şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version