CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda Sözlü Protesto ve Olaylar
CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan protestocular, hükümete karşı sloganlar atarak tepkilerini gösterdi.
Özgür Çelik’in mahkeme kararıyla görevden alınmasının ardından, Gürsel Tekin kayyum olarak il başkanı olarak belirlendi. Tekin’in göreve gelmesiyle birlikte, olayların başladığı bölgede toplanan kalabalık, zaman zaman polis ile karşı karşıya geldi.
Bir grup, güvenlik güçlerinin dağılma çağrılarına aldırış etmeden, polis otobüsüne saldırarak otobüsü salladı.
Bu sırada, emniyet güçleri durumu kontrol altına almak adına kalabalığın dağılması için müdahalede bulundu. Ancak bazı gruplar, uyarılara uymayarak alanı terk etmedi.
Durumun daha da gerilmemesi için polis, biber gazı kullanma yoluna gitti. Olaylar, İstanbul’un siyasi atmosferinde tansiyonun yükseldiğine işaret ediyor.