Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın İptali Davasında Mahkemeden Ara Karar, Duruşma 8 Eylül’e Ertelendi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali için açılan dava, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 8 Eylül’e ertelendi. Avukatlar Çağlar Çağlayan ve Onur Yusuf Üregen davanın gerekçesini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan

CHP 38. Olağan Kurultayı Davasında Mahkemeden Erteleme Kararı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali talebiyle açılan dava için mahkeme, duruşmanın 8 Eylül’e ertelendiğini duyurdu. Duruşmanın ardından avukatlar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Davanın Süreci ve Mahkeme Gözlemleri

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde süren davada, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihindeki 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025 tarihindeki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali talep ediliyor. Duruşmaya, CHP’nin avukatları Çağlar Çağlayan ve Mehmet Can Keysan ile kurultay delegelerinin avukatı Onur Yusuf Üregen katılım gösterdi. Avukatlar, duruşmanın sonrasında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Avukat Çağlayan’ın Açıklamaları

Avukat Çağlayan, tarafların duruşmada yargılamanın esasına dair beyanlarda bulunduğunu ifade ederek, “Yargılamanın sona erdirilmesi ve mahkemenin görevsizliği yönünde görüşlerimizi yineledik. Aynı zamanda, hem mevcut kurultay hem de önceki kurultayda seçilen Parti Meclisi üyeleri ve kurultay delegeleri mahkemeye karşı iradelerini ortaya koyarak, partimizin davaya müdahale taleplerini kabul ettirdiler. Bu davaya ilişkin Yargıtay’ın yerleşik içtihatları, mahkemenin yetkisi olmadığını vurguluyor. Sandık konulması durumunda, mahkemenin görüşleri önemini yitirir. Mahkemelerin görevi, sandık şartları oluşmadığı zaman müdahalelerde bulunmaktır. Partinin yönetimiyle ilgili karar verememektedir. Görevsizlik kararı, yalnızca Yüksek Seçim Kurulu’nun bu davaya bakma yetkisine sahip olduğunu ortaya koymaktadır.” dedi.

Avukat Üregen’in Görüşleri

Duruşmaya dair değerlendirmelerde bulunan Avukat Üregen, yapılan itirazların beklenmesi yönünde bir karar alındığını belirterek, “8 Eylül’de ne olacağını göreceğiz. Burada verilmesi muhtemel bir karar var. Temiz bir siyasi iradenin temsil edilmesi şart. Öncelikle CHP’nin bu şaibeden arınması gerekmektedir. Eğer partide bir usulsüzlük varsa, bunlar yargı yoluyla kesinlikle aydınlatılmalıdır. Bir an önce netlik kazanmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, CHP’nin geleceği ve içindeki dinamikler açısından büyük önem taşırken, kamuoyunun gözleri 8 Eylül’deki duruşmaya çevrildi.