Çeşme Belediyespor, Süper Amatör Lig E Grubu’nda Güzelbahçe’yi 3-2 yenerek ligde kalmayı başardı.

Editör
2 Dakika Okuma
Çeşme Belediyespor, Süper Amatör Lig E Grubu’nda Güzelbahçe’yi 3-2 yenerek ligde kalmayı başardı.

Çeşme Belediyespor, 3-2’lik Galibiyetle Lig’de Kalmayı Garantiledi

İzmir Süper Amatör Lig E Grubu’nun 17. haftasında Çeşme Belediyespor, evinde Güzelbahçe Belediyespor’u 3-2 mağlup ederek ligde kalmayı bitime iki hafta kala garantiledi.

Ligin kritik dönemlerine girilirken büyük önem taşıyan karşılaşmaya iyi başlayan Çeşme temsilcisi, 15. dakikada Batuhan Çoban’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım, ilk yarıyı bu skorla üstün kapattı.

İkinci yarıya da kontrollü bir şekilde başlayan Çeşme Belediyespor, 50. dakikada Mehmet Yiğit Ercan’ın golüyle farkı ikiye çıkararak rakip kalede baskı kurdu. Bu golün ardından Güzelbahçe Belediyespor’un yedek kulübesinde tansiyon yükseldi ve Teknik Direktör Hakan Koldaş ile yardımcısı Hüsnü Ekim kırmızı kart görerek tribüne gönderildi.

Maçın son bölümünde konuk ekip oyuna ağırlığını koydu. Güzelbahçe Belediyespor, 80. dakikada Diyar Eşin ve 87. dakikada Koray Şengül’ün attığı gollerle skoru 2-2’ye getirerek umutlandı.

Ancak karşılaşmanın son sözü uzatma dakikalarında söylendi. Çeşme Belediyespor, 90+9. dakikada Turan Esmer’in attığı golle yeniden öne geçti. Gol sevincini formasını çıkardığı için kırmızı kartla sonlandıran Turan Esmer, oyun dışında kalsa da, bu gol Çeşme ekibine üç puanı kazandırdı.

Mücadelenin sona ermesiyle birlikte Çeşme Belediyespor, 3-2 galip gelerek ligde kalmayı matematiksel olarak sağlamış oldu.

Bu galibiyetle puanını 20’ye çıkaran Çeşme Belediyespor, lig sıralamasında 6. sırada yer aldı. Özderespor 17 puanla 7. sırada bulunurken, düşme hattındaki Yelkispor 16 puan ile alt sıralarda yer almakta. Ligin son sırasında olan Gümüldürspor ise ligden çekildiği için düşmesi kesinleşen takım oldu.

Çeşme Belediyespor, ligin final haftasında 1 Eylül Pazar günü deplasmanda yerel derbi karşılaşmasında İmren Alaçatıspor ile karşılaşacak. Güvenlik önlemleri dolayısıyla Çeşme Belediyespor taraftarlarının bu maça alınmayacağı belirtilirken, İmren Alaçatıspor taraftarları ücretsiz biletlerini kulüp binasından kayıt yaptırarak temin edebilecek. Mücadelede seyirci sayısı bin kişiyle sınırlı tutuldu.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş