Çerkezköy’de Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçundan Tutuklama
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan bir kişi, sosyal medya üzerinden “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu nedeniyle gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, 6 Temmuz 2025 tarihinde saat 22.00 sularında sosyal medya platformu X’te gerçekleştirilen bir incelemede, bir kullanıcının Pençe-Kilit bölgesindeki şehitlerle ilgili hakaret içeren bir paylaşımda bulunduğu belirlendi. Bu paylaşım, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Çerkezköy Kaymakamlığı’nın resmi hesaplarıyla etiketlenerek şikayet edildi.
Yapılan çalışmalar sonucunda, paylaşımı gerçekleştiren kullanıcının kimliği tespit edildi. Aynı kullanıcı adıyla İnstagram ve X hesaplarında bulunan görseller üzerinden yapılan inceleme neticesinde, O.C. isimli şahsın bu paylaşımları yaptığı ortaya çıktı. O.C.’nin Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi’nde ikamet ettiği belirlendi.
Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla O.C., “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyet işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen O.C., tutuklama kararıyla cezaevine gönderildi.
Bu olay, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların ne denli önemli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.