Cem Yiğit Üzümoğlu’nun da aralarında bulunduğu 21 şüpheli hakkında boykot çağrıları nedeniyle hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

Cem Yiğit Üzümoğlu’nun aralarında bulunduğu 21 kişi, sosyal medyada ticari faaliyetlerin durdurulması yönünde boykot çağrıları yaptığı gerekçesiyle savcılığa sevk edildi. İddianamede, her bir şüpheliye 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

21 Şüpheliye Boykot Çağrısı Soruşturması Tamamlandı

Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu’nun da arasında bulunduğu 21 şüphelinin sosyal medyadan ülke genelindeki tüm ticari faaliyetlerin durdurulmasına ilişkin ‘boykot’ çağrıları yapmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin ayrı ayrı 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli Üzümoğlu’nun cep telefonu incelemesinde ise ‘Teşkilat setinin nerede olduğunu öğreniyorum, basalım mı?’ ve ‘Set durduralım’ gibi mesajlar paylaştığının görüldüğü aktarıldı.

Soruşturma Süreci ve İddianamenin Detayları

21 şüphelinin 2 Nisan’da sosyal medyadan ülke genelindeki tüm ticari faaliyetlerin durdurulmasına ilişkin ‘boykot’ çağrıları yapmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, bu kişilerin ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldığı belirtildi. Sosyal medyada yapılan boykot çağrılarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerine yönelik yürütülen soruşturmalarla ilgili olduğu ve bu bağlamda toplumda ayrışmaya neden olabilecek tehlikeli paylaşımlar yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, şüphelilerin bu durumla halkın sosyal sınıf farklılıkları üzerinden kin ve düşmanlık beslemesine sebebiyet verdiği vurgulandı.

Cem Yiğit Üzümoğlu’nun Mesajları

Şüpheli Cem Yiğit Üzümoğlu’nun cep telefonu incelemesine yer verilen iddianamede, Üzümoğlu’nun ‘Oyuncular sendikası’ isimli mesajlaşma grubunda “Teşkilat setinin nerede olduğunu öğreniyorum, basalım mı?’, ‘Set durduralım’, ‘Ben bugün lokasyonlarını öğrendim set basmak için’ şeklinde mesajlar paylaştığının görüldüğü kaydedildi. Mesajların, TRT’de yayınlanan Teşkilat isimli dizideki bir oyuncunun iş akdinin feshedilmesinden hemen sonra paylaşıldığı, bu durumun ayrıştırıcı ve şiddete yönlendiren eylemler sergilediği belirtildi.

Şüphelilerin Amaçları ve Ceza Talepleri

İddianamede, şüphelilerin 2 Nisan’da bütün tüketimlerin durdurulması, ülke genelinde boykot yapılması ve tüm işletmelerin kapatılması gibi paylaşımlarla olağan ekonomik faaliyetleri engellemeyi amaçladıkları belirtildi. Şüphelilerin siyasi ve sosyal sebeplere dayanarak ülke ekonomisinin sekteye uğramasını amaçladığı ve bu eylemlerin nefreti artırma potansiyeli taşıdığı vurgulandı.

Hazırlanan iddianamede şüpheliler Cem Yiğit Üzümoğlu ve diğer 20 şüphelinin ‘kişiler arasında ayrımcılık yaparak bir kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleme’ ve ‘basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı