Karabük’te Eğitim ve Kamu Yatırımları Gelişiyor
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük ilindeki yatırımlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, yeni ihale süreçlerinin tamamlandığını ve buna bağlı olarak 12 ve 16 derslikten oluşan iki yeni okul ile Eflani Hükümet Konağı’nın inşaatına başlanacağını duyurdu.
Okul ve Hükümet Konağı İnşaatları Başlıyor
Cem Şahin, Karabük İl Özel İdaresi liderliğinde yürütülen projeler kapsamında, Kayabaşı Mahallesi’nde 12 derslikli Mehmet Akif İlkokulu ile Kapullu’da 16 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun yapım işlerinin 30 Haziran’da ihale edilerek, Eflani İlçesi’nde yer alan Emniyet Müdürlüğü Binası (Hükümet Konağı) için ihalelerin 1 Temmuz’da gerçekleştirildiğini açıkladı. Yüklenici firmaların da belirlendiğini belirten Şahin, projelerin 360 gün içerisinde tamamlanarak toplumun hizmetine sunulacağını ifade etti.
Yatırımların Gelecek İçin Önemi
Proje sürecinin dikkatle takip edileceğini vurgulayan Cem Şahin, “Karabük’ümüzün her bir ihtiyacını göz önünde bulundurarak planladığımız bu yatırımlar, yalnızca binalardan ibaret değildir. Geleceğe yapılan güçlü adımlar olarak nitelendiriyoruz. Her projede halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Karabük’te yükselen bu yapılar, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun yerel yansımalarıdır.” dedi.
Şahin, bunun yanı sıra Temmuz ayı içinde Gölören ve Saitler köylerinde depo yapım işleri, Kayı Köyü’nde depo tadilatları, Eskipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi ve pansiyon binasının bakım-onarımı ile Ovacık Spor Lisesi’nin pansiyon binaları ve spor salonunun bakım-onarım çalışmalarının gerçekleştirileceği müjdesini de verdi. Beşbinevler Mahallesi’nde 16 derslikli yeni okul inşaatı için de İl Özel İdaresi tarafından ihalelerin yapılacağını sözlerine ekledi.
İZMİR’İN BUCA İLÇESİ KAYNAKLAR MEVKİİNDE AKŞAMA DOĞRU BAŞLAYAN ORMAN YANGINI, HIZLA BÜYÜYEREK YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETMEYE BAŞLADI. BAZI VATANDAŞLAR YAKLAŞAN ALEVLERİ HORTUMLA SULAYARAK ENGELLEMEYE ÇALIŞTI.