Filipinler’de çöp sahasında çökme meydana geldi
Filipinler’de bir çöp sahasında gerçekleşen çökme sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişinin yaralandığı ve 38 kişinin akıbetinin ise bilinmediği bildirildi.
Cebu iline bağlı Cebu City’de yer alan bir çöp sahasında, çöplerin oluşturduğu dağda henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme yaşandı. Yetkililer, olayda 22 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. 38 kişinin akıbetinin ise henüz tespit edilemediği ifade edildi. Çökmenin ardından başlatılan kurtarma çalışmalarında, enkazdan yaralı olarak çıkarılan 12 temizlik işçisi hastaneye kaldırıldı.
Cebu Belediye Başkanı Nestor Archival, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm müdahale ekipleri, kayıp kişilerin yerini tespit etmek için arama ve kurtarma çalışmalarına tam olarak devam ediyor” dedi.
İhlas Haber Ajansı