Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin Kepez Beldesinde Yangın: 77 Kişi Dumandan Etkilendi, Müdahale Devam Ediyor

Çanakkale’nin Kepez beldesinde tarım arazisinde başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı. Yangında 77 kişi dumandan etkilendi. Müdahaleye 10 uçak, 9 helikopter ve yüzlerce personel katıldı. 2090 vatandaş ise güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Çanakkale'nin Kepez beldesinde tarım arazisinde başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı.

Çanakkale Kepez’de Yangın: Havadan ve Karadan Mücadele Sürüyor

Çanakkale’nin Kepez beldesinde meydana gelen tarım arazisindeki yangın, ormanlık alanlara da sıçrayarak büyümeye devam ediyor. Olay yerine intikal eden ekiplerin müdahalesi hem havadan hem de karadan sürmekte.

Yangının, saat 13:30 civarında tarım arazisinde başladığı bildirildi. Rüzgarın etkisiyle alevlerin hızla büyüdüğü ve ormanlık alana geçtiği gözlemlendi. Yangının başlamasıyla birlikte, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip olay yerine yönlendirildi.

Yangınla Mücadelede Büyük Efor Harcanıyor

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yangına müdahale eden ekipler hakkında bilgi verdi. Vali Toraman, yangının söndürülmesi için 10 uçak, 9 helikopter ve karadan 75 arazöz, 35 itfaiye aracı, 10 dozer ile 92 farklı araç ve toplamda 760 personelin görevde bulunduğunu açıkladı. Riskli bölgelerden toplam 2.090 vatandaşın, güvenlik önlemleri kapsamında deniz ve karayolu ile tahliye edildiği bilgisi de verildi.

Yangın dolayısıyla dumandan etkilenen 77 kişinin sağlık kuruluşlarında tedavi süreçlerinin devam ettiği ifade edildi. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf etmektedir.