Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinde 15 Temmuz’da Çıkan Orman Yangınında Bin 400 Hektar Alan Kül Oldu

    Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 15 Temmuz’da çıkan orman yangınında bin 400 hektar alan zarar gördü. Naldöken, Tuzla, Taşağıl ve Çamköy köylerinde etkili olan yangın, 21 saat sonra kontrol altına alındı. Yangına 220 personel ile müdahale edildi.

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 15 Temmuz'da çıkan orman yangınında bin 400

    Çanakkale’de Orman Yangını: 1400 Hektar Alan Zarar Gördü

    Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 15 Temmuz günü çıkan orman yangını, 21 saat süren mücadele sonrasında kontrol altına alındı. Yangın, toplamda 1400 hektar alanı etkilerken, bu alanın 400 hektarı ormanlık bölgeden oluşuyor. Yangının boyutu, yaklaşık 1960 futbol sahası büyüklüğünde bir alana tekabül ediyor.

    Yangının Çıkış Nedeni ve Mücadele Süreci

    Naldöken köyü çevresinde, 15 Temmuz günü saat 15:00 civarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangına müdahale etmek amacıyla 4 hava aracı, 6 helikopter, karadan ise 24 arazöz, 12 su ikmal aracı, 16 itfaiye aracı, 3 ilk müdahale aracı, 6 dozer, 5 treyler, toplamda 220 personel ve dış destek alındı. Yangının söndürülmesi için yapılan bu yoğun çaba, yangının 21 saat içerisinde kontrol altına alınmasını sağladı.

    Etkilenen Alanlar ve Zararlar

    Yangından zarar gören köyler arasında Naldöken, Tuzla, Taşağıl ve Çamköy yer alıyor. Bu köylerde çok sayıda dam, bahçe, metruk bina, tarım aletleri, traktörler ve tarım arazileri ciddi şekilde etkilendi. Yangın, bölgedeki tarımsal faaliyetleri de olumsuz etkilemiş durumda.

    Çanakkale’deki bu orman yangını, hafızalarda iz bırakacak boyutta bir felaket olarak kaydedildi. Yangının söndürülmesinde gösterilen özveri, bölgedeki tehlikelerin önüne geçilmesinde önemli bir rol oynadı.

     

     

     

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı