Çanakkale’de Orman Yangınına Hızla Müdahale Ediliyor: Yerleşim Alanları Güvende

Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki Dişbudak köyünde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 4 helikopter ve karadan birçok araçla müdahale ediliyor. Vali Ömer Toraman, durumu Yangın Yönetim Merkezi’nden takip ediyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki Dişbudak köyünde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle

Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altına Alınıyor

Çanakkale’de meydana gelen orman yangını ile ilgili mücadele devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün ekipleri, yangını kontrol altına almak için hem havadan hem de karadan çalışma yapıyor.

Yangının çıkışı, Lapseki ilçesi Dişbudak köyü yakınlarındaki Doğandere mevkiinde saat 11.40’ta gerçekleşti. Rüzgarın tesiriyle alevler hızlı bir şekilde geniş bir alana yayıldı. Yangın haberinin alınmasıyla, bölgeye hemen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekipler sevk edildi.

Yangına yönelik müdahale ise büyük bir titizlikle sürdürülüyor. 3 uçak, 4 helikopter, karada ise 11 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 3 dozerle yangınla mücadele ediliyor.

Valilikten Yangın Açıklaması

Çanakkale Valiliği, yangınla ilgili bir açıklama yaparak, “Mücadeleler devam ediyor. Şu an itibarıyla yerleşim alanlarını tehdit eden bir durum söz konusu değil” diye belirtti.

Ayrıca Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Lapseki ilçesindeki yangını Yangın Yönetim Merkezi’nden takip ediyor ve arazideki çalışmalara dair yetkililerden bilgi alıyor. Bu süreçte, yangının büyümesini önlemek amacıyla son derece dikkatli davranılıyor.