Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Can Akay, IKEA Finlandiya Ülke Ev Dekorasyonu ve Perakende Tasarım Müdürü Oldu

    Can Akay, 2009 yılında Yaşar Üniversitesi’nden mezun olup IKEA’da kariyerine başladı. Meksika’daki 5 yıllık sürecinin ardından 2024’te IKEA Finlandiya’da Ülke Ev Dekorasyonu ve Perakende Tasarım Müdürü olarak atandı. Akay, uluslararası deneyimlerin kariyerdeki önemine vurgu yaptı.

    Can Akay, 2009 yılında Yaşar Üniversitesi'nden mezun olup IKEA'da kariyerine

    Can Akay IKEA Finlandiya’da Yeni Görevinde

    Yaşar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra IKEA’nın uluslararası arenasında başarılı bir kariyere adım atan Can Akay, şimdi de Finlandiya’daki Ülke Ev Dekorasyonu ve Perakende Tasarım Müdürlüğü görevine atandı.

    2009 yılında Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Akay, profesyonel hayatına IKEA Türkiye’de başladı. Türkiye’deki 10 yıllık görev süresinin ardından, 5 yıl boyunca IKEA Meksika’da çalışarak uluslararası deneyim kazandı. Akay, bu süreç içinde IKEA Finlandiya’ya geçmeden önce pek çok önemli projede yer aldı.

    Erasmus Deneyimi ve Kariyer Planlaması

    Akay, 2007-2008 akademik yılında Erasmus programıyla Portekiz’in Porto kentindeki Escola Superior de Artes e Design okulunda eğitim aldı. Bu deneyimi, IKEA’nın organizasyon yapısını tanımasına olanak sağladı. Mezuniyetinin ardından, kariyer hedeflerini daha net bir şekilde belirleyen Akay, IKEA’nın Bornova mağazasında İç Mekan Tasarım Uzmanı olarak çalışma hayatına başladı. 2010 yılında İsveç’teki projelerde yer almaya başlayan Akay, 2013-2017 arasında iç mekan tasarım ekibinin liderliğini üstlendi.

    Kıtalararası Terfi ve Başarılar

    Can Akay, 2017 yılında Türkiye Ülke İç Mekan Tasarım Lideri pozisyonuna terfi etti. 2019’un sonunda Meksika’da yapılan yeni görevlendirme ile ülkenin iç mekan tasarımındaki lider konumunu üstlenen Akay, bu süre zarfında firmanın Meksika’daki ilk mağazası ile birlikte büyüme aşamalarında aktif rol aldı. Meksika’da geçirdiği 5 yıl boyunca, firmanın Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam’daki iç mekan ve görsel tasarım faaliyetlerine liderlik yaptı. Bu deneyimlerin, uluslararası perakende ortamında esneklik ve farklı kültürlerle çalışma becerisi kazandırdığını ifade etti.

    Finlandiya’daki Görev ve Gelecek Hedefleri

    2024 yılının sonlarından bu yana IKEA Finlandiya’da Ülke Ev Dekorasyonu ve Perakende Tasarım Müdürü olarak görev yapmaya başlayan Akay, bu pozisyonda firmanın müşteri deneyimini sürekli geliştirmeyi, ilham verici ev dekorasyonu çözümleri sunmayı ve ticari hedeflerle tasarımı birleştirmeyi hedefliyor.

    Aday Öğrencilere Tavsiyeler

    Yaşar Üniversitesi’ndeki eğitimini ve sahip olduğu kariyer yolculuğunu paylaşan Can Akay, öğrencilere kariyerlerinde farklı alanlarda deneyim kazanmanın önemini vurguladı. ”Yaşar Üniversitesi’nde kazandığım iç mimarlık eğitimi, uluslararası kariyerimin temellerini attı. Disiplinler arası düşünme, problem çözme ve mekânsal estetik gibi konularda sağlam bir altyapı oluşturdum.” diyen Akay, öğrencileri çeşitli alanlarla ilgili deneyim kazanmaya davet etti. Ayrıca, iletişim, takım çalışması ve liderlik gibi becerilerin de kariyerin ilerleyen aşamalarında büyük önem taşıdığını belirtti.

    Her adımın ve deneyimin gelecekteki fırsatlar için bir hazırlık olduğunu asla unutmamaları gerektiğini ifade ederek, gençlerin kariyer yolculuğunda başlangıçların önemini vurguladı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı