Büyükçekmece Adliyesi’nde Güvenlik Açığı: Zimmet Memuru Soygunu Gerçekleştirdi
Büyükçekmece Adliyesi’nin Emanet Bürosu’nda meydana gelen bir soygun, güvenlik zaafiyetlerini gündeme getirdi. Zimmet memuru olarak görev yapan Erdal T., yaklaşık 50 kilo gümüş ve 25 kilo altını alarak İngiltere’ye kaçtı.
Olayın tarihi 1 Aralık 2025 olarak kaydedilirken, edinilen bilgiler doğrultusunda, Erdal T.’nin uzun bir süre adliyeye gelmemesi, Cumhuriyet Savcısı tarafından fark edildi. Savcının hemen müdahale etmesinin ardından, emanet bürosunun odasında yer alan kasalar açıldı. Yapılan incelemelerde kasaların tamamen boş olduğu belirlendi.
Devam eden araştırmalar sonucunda, yapılan soruşturmalar neticesinde, çeşitli davalara ait büyük miktarda gümüş ve altın değerli eşyanın kaybolduğu anlaşılınca, Cumhuriyet Başsavcılığı hızlı bir şekilde harekete geçti. Zimmet memurunun yanı sıra, diğer şüpheli Kemal D. için de yakalama kararı çıkarıldı.
Erdal T.’nin 19 Kasım 2025’te saat 08.22 sularında eşi ve çocuklarıyla birlikte İngiltere’ye kaçtığı ortaya çıktı. Diğer şüpheli Kemal D. ise yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, emanet bürosunda çalışan yazı işleri müdürü ve diğer personelin ifadeleri alındı, evlerinde aramalar yapıldı. Ancak bu işlemlerde herhangi bir suç unsuru bulunamadı.
Soruşturma sürecinde, Kemal D. hakkında ek bir gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun yanı sıra, Erdal T.’nin Whatsapp uygulamasında “Ben malları sattım, Allah çarşınıza pazar versin” diyerek arkadaşlarına mesaj atması dikkat çekti.
Yaşanan bu olay, adalet sisteminin içindeki güvenlik açıkları üzerine tartışmalara yol açtı. Halen soruşturma süreci devam ederken, olayın ayrıntıları da araştırılmaya devam ediyor.


