Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Türkiye’nin En Büyük Graffiti Şenliği, 72 Profesyonel Sanatçının Katılımıyla Gerçekleştirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük Graffiti Şenliği’ni düzenleyerek 72 profesyonel sanatçının katılımıyla Hipodrom’daki 400 metrelik duvarları sanatsal eserlerle süsledi. Başkan Mustafa Bozbey, etkinliği büyütme ve eğitim programları yapma planlarını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük Graffiti Şenliği'ni düzenleyerek 72

Türkiye’nin En Büyüğü: Bursa Graffiti Şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ülkenin en büyük Graffiti Şenliği’ni düzenleyerek bu yıl 72 profesyonel sanatçıyı bir araya getirdi. Yurt içinden 66, yurt dışından ise 6 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, 400 metre uzunluğundaki Hipodrom duvarlarını adeta sanat eserlerine dönüştürdü.

Büyük İlgi Gören Festival

Dördüncüsü düzenlenen bu festival, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Altınşehir Mahallesi’ndeki Bursa Hipodromu’nda yapıldı. Graffiti sanatçıları, gün boyu duvarları kendi tarzlarıyla boyayarak büyük bir görsel şölen sundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, etkinlikte kullanılan tüm sprey boya ve malzemeleri temin ederek, sanatçıların yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağladı.

Başkan Bozbey’den Sanatçılara Destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, etkinlikte sanatçılarla bir araya geldi ve onların çalışmalarını yakından inceledi. Başkan Bozbey, “Graffiti Şenliği’nde yer alan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. Bu yıl yurt içinden ve dışından katılan toplam 72 sanatçı, birbirinden güzel eserler oluşturdu.” diyerek katılımcıları kutladı.

Geleceğe Dönük Planlar

Bursalıları bu eserleri görmek için etkinliğe davet eden Başkan Bozbey, graffiti sanatını önemsediğini belirtti. Gelecek dönemlerde grafik çalışmaları ve atölye kursları düzenlenebileceğinin altını çizen Bozbey, gençlerin sanata olan ilgisinin bilincinde olduklarını ifade etti. “Bu yıl etkinliğin Nilüfer’de gerçekleşti. Önümüzdeki yıl, şenliği daha geniş bir alanda düzenlemeyi planlıyoruz.” diyen Bozbey, halkı Altınşehir’deki Hipodrom duvarlarında ortaya çıkan sanat eserlerini görmeye çağırdı.