Bursa’da saatte 75 kilometre hıza ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.

1 Dakika Okuma

Bursa’da Fırtına Hayatı Felç Etti

Bursa’da saatteki hızı 75 kilometreye ulaşan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ağacın dalları kırılırken, işyerlerinde de hasar oluştu. Fırtına nedeniyle sokağa çıkanlar yürümekte zorluk çekti. Teleferik ve feribot seferleri iptal edildi.

Uyarılar Yapılmıştı

Bursa Valiliği, bir gün öncesinde gerekli uyarıları yaptı. Fırtınanın hızının 75 kilometreye kadar yükselebileceği belirtildi. Sabah saatlerinde hava sıcaklığı 11-12 derece olarak kaydedilirken, fırtına şiddetini artırdı.

Maddi Hasar ve Zorluklar

Merkez Osmangazi ilçesinde birçok işyerinde maddi hasar meydana geldi. Simitçi büfeleri yıkılırken, çöp konteynerleri yerinden oynadı. Elektrikli bisikletler de yerinde duramayarak devrildi.

Vatandaşların Zor Anları

Fırtına, en çok yolda yürümek isteyenlere zorluk yaşattı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda fırtına sebebiyle vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı. Bazı kişiler, yanındaki yakınlarına tutunmak zorunda kaldı. Fırtınanın etkisinin zaman zaman azalmasıyla birlikte vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Sefer İptalleri

Öte yandan, fırtına nedeniyle Uludağ’a giden teleferiğin seferleri ile Mudanya Yenikapı ve Mudanya Kabataş arasında çalışan bazı feribot seferleri iptal edildi.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version