Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa’da Orman Yangınında Küller İçinde Kalan Bahçe: Halil Kiraz’ın Özenli Bakımı Sonucu Yeşil Kaldı

    Bursa’nın Gürsu ilçesinde meydana gelen orman yangınında Halil Kiraz’a ait 25 dönümlük bahçe yanmaktan kurtuldu. Kiraz, düzenli bakım ve sulama sayesinde bahçesinin yemyeşil kaldığını belirterek, bu durumu “verilmiş sadakamız varmış” sözleriyle ifade etti. Yangında 100 hektar alan küle döndü, 485 hane tahliye edildi.

    Bursa'nın Gürsu ilçesinde meydana gelen orman yangınında Halil Kiraz'a ait

    Bursa’nın Gürsu ilçesinde dikkat çeken yeşil alan

    Bursa’nın Gürsu ilçesinde meydana gelen orman yangınının ardından, mavi ve gri satan manzaralar arasında bir bahçenin hala yemyeşil kalması gözlerden kaçmadı. Halil Kiraz isimli bahçe sahibi, etrafını yolla çevirdiğini ve ağaçlarının altında tek bir ot bırakmadığını belirterek, “Her yer küle döndü ama benim bahçem yemyeşil kaldı. Verilmiş bir sadakamız varmış” ifadelerini kullandı.

    Yangının etkileri ve söndürme çalışmaları

    26 Temmuz 2025 tarihinde Gürsu’da çıkan yangın, yaklaşık 100 hektar alanı etkisi altına alarak küle döndürdü. Söndürme çalışmaları için 41 kuruluştan 1800 personel ve 700 iş makinesi katıldı. Yangın neticesinde 3 köyde 485 haneden toplamda 1765 kişinin tahliyesine neden olurken, söndürme çalışmaları tamamlandıktan sonra köylüler evlerine dönebildi.

    Yeşil bahçe: Kiraz’ın başarısı

    Hayat normale dönerken köylülerin geçim kaynaklarından birinin, dikkat çeken yemyeşil bir bahçe olduğu görüldü. Ormanın içindeki Karahıdır Mahallesi’nde yer alan ve nektar bahçesi olarak bilinen alan, tüm çevresi kül olmuşken bile canlılığını korudu. Halil Kiraz’a ait 25 dönümlük bu bahçe, özenle bakılması sayesinde yangından etkilenmedi.

    Kiraz, bahçesinin neden yanmadığını şu sözlerle anlattı: “Cumartesi akşamı yangın çıktığında, köylülerle birlikte traktörle yola çıktık. Fakat muhtarımın mesajıyla köyümüzün de tehlikede olduğunu öğrendik ve geri döndük. Tarlamı kontrol ettiğimde, benim arazimin yanmadığını görmek beni çok mutlu etti. Damla sulama sistemi sayesinde arazim sürekli nemli kalıyordu ve ağaçlarımın dibinde kuru ot bulundurmuyorum. Bütün bunlar çok etkili oldu.”

    Köylülerinin tahliye olduklarını ama köylerini terk etmediklerini belirten Kiraz, “İtfaiye ve belediye ekipleri ile köyümüzü koruduk. Yangının benim arazime ulaşmaması, yaptığım önlemler sayesinde oldu. Bahçemizin ve yanımdaki diğer bahçenin bakımları başarıyla tamamlandı. Allah bu alanı korudu. Çiftçiler, arazilerin çevresinde boş alanlar bıraksın; faydasını gördük. Sulama borularımızda hasar oluştu ancak canımız ve köyümüz kurtuldu, bu yüzden zararlarımızı düşünmüyoruz” dedi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı