Bursa’da kar yağışı okullarda devamsızlığa yol açtı
Bursa’da etkisini artıran kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, okullarda da devamsızlık yaşandı. Yıldırım ilçesine bağlı Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yer alan İhsan Dikmen Ortaokulu’nda öğrencilerin neredeyse tamamı, velileriyle birlikte okula gitmeme kararı aldı.
Gece boyu aralıklarla süren kar yağışı sokakları beyaz örtüyle kaplarken, sabah saatlerinde okul çevresinde sessizlik hakim oldu. Okula gitmeyen öğrenciler karın tadını çıkarmayı tercih etti.
Çocuğu bu okulda öğrenim gören Özkan Köse, yaşanan duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, bu tür hava koşullarında daha erken tedbir alınması gerektiğini belirtti. Veli, hem öğretmenler hem de veliler açısından bilgilendirmenin önemine değinerek, “Malum kış koşulları, burası da yüksek kesim olduğu için araçlarımızı çıkaramıyoruz, kapılarını bile açmakta zorlanıyoruz. Bu gibi durumlarda eğitim aksıyor. Öğretmenlerimiz de ister ki öğrenciler tam gelsin, eğitimi sağlıklı şekilde sürdürelim. Yetkililerimiz bunu öncesinden sezip buna göre önlem ve kararlar alırsa herkes için daha iyi olur. Bir yandan da çocuklarımız tatillerde ekranların önüne geçiyorlar, okulda olması belki de daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı