**Bursa’da Bombalı Saldırı Planı Deşifre Edildi!**
Bursa ilinin girişinde durdurulan bir araçta bulunan iki adet el bombasıyla başlayan operasyon, Türkiye genelinde büyük bir bombalı saldırı planının deşifre edilmesine yol açtı. Bu kapsamda, firari örgüt yöneticileriyle bağlantılı olduğu belirlenen dört kişi yakalanarak tutuklandı.
**Gözaltına Alınan Sürücü, Örgütle Bağlantılı Çıktı**
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli bir aracı durdurarak yaptıkları aramada iki savunma tipi el bombası tespit etti. Araç sürücüsü A.B. (31), olayın ardından gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde A.B.’nin, Fırat Timuçin liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütüyle irtibatlı olduğu belirlendi. Ayrıca, yurt dışında firari durumda olan örgüt yöneticilerinden gelen talimatlarla, İzmir’de çeşitli şahıslara yönelik şantaj, baskı ve saldırı planlarının yapıldığı ortaya çıktı.
**Eş Zamanlı Operasyonda 4 Şüpheli Yakalandı**
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, İstanbul’dan el bombası temin eden M.D. (21) ile Balıkesir Edremit’te bombalı saldırı hazırlığında olduğu belirlenen A.K. (22) ve F.E. (28) adlı şahıslara yönelik İstanbul, İzmir ve Balıkesir illerinde 30 Temmuz tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon sonucunda toplam dört örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alındı.
**Ele Geçirilen Silahlar ve Cihazlar**
Gerçekleştirilen operasyonda, 2 savunma tipi el bombası, 3 ruhsatsız tabanca, 94 tabanca fişeği ve 2 GPS takip cihazı gibi materyaller de ele geçirildi. Soruşturma sonrasında adliyeye sevk edilen dört şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
EL BOMBALI SALDIRI PLANI DEŞİFRE EDİLDİ: 4 KİŞİLİK SUÇ AĞI ÇÖKERTİLDİ
EL BOMBALI SALDIRI PLANI DEŞİFRE EDİLDİ: 4 KİŞİLİK SUÇ AĞI ÇÖKERTİLDİ
EL BOMBALI SALDIRI PLANI DEŞİFRE EDİLDİ: 4 KİŞİLİK SUÇ AĞI ÇÖKERTİLDİ
İZMİR’İN TORBALI İLÇESİNDE BİR GURUP ARASINDA ÇIKAN KAVGADA 2 KİŞİ BIÇAKLA YARALANDI.
EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE, SAMSUN’DAN YOLA ÇIKIP İZMİR’E DOĞRU GİTMEKTE OLAN İRFAN ERTEKİN’İN KULLANDIĞI 52 ADV 440 PLAKALI HAFİF TİCARİ ARAÇ, AMASYA’NIN SULUOVA İLÇESİ ESKİ ÇELTEK MEVKİSİNDE KONTROLDEN ÇIKTI. SAVRULUP YOL KENARINDAKİ KANALA DEVRİLEREK TOPRAK YIĞININA ÇARPAN ARAÇTAKİ 4 KİŞİ YARALANDI.
KAZANIN BİLDİRİLMESİ ÜZERİNE OLAY YERİNE POLİS, ACİL SAĞLIK VE İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ. YARALILAR AMBULANSLARLA HASTANEYE KALDIRILARAK TEDAVİ ALTINA ALINDI. KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI.
ADANA’DA SAMAN YÜKLÜ TIRIN İÇERİSİNE GİZLENMİŞ PİYASA DEĞERİ 3 MİLYON TL OLAN GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA VE ÇEŞİTLİ MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ.