Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Dörtçelik Huzurevi’nde Deprem ve Yangın İçin Acil Durum Tatbikatı Yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dörtçelik Huzurevi’nde deprem ve yangın tatbikatı düzenledi. Acil durum ekipleri huzurevi sakinlerini güvenle tahliye ederken, personelin etkinliği değerlendirildi. Ceyhun Eskioğlu, bu tatbikatların afet bilincini artırma ve güvenliği sağlama açısından kritik olduğunu belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dörtçelik Huzurevi'nde deprem ve yangın tatbikatı düzenledi.

Deprem ve Yangın Tatbikatı Bursa’da Gerçekleştirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dörtçelik Huzurevi’nde deprem ve yangın tatbikatı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Afet İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Afet Koordinasyon Şube Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen tatbikatta, huzurevi sakinlerinin acil durum müdahale ekipleri tarafından tahliyesi sağlandı. Tatbikat süresince, personelin yönlendirme kabiliyeti ve davranışlarının etkililiği izlendi. Ayrıca, acil çıkış yollarının kullanım verimliliği detaylı bir şekilde değerlendirildi. Tatbikat sonrasında ekiplerin tepkileri, tahliye sürecinin süresi ve iletişim koordinasyonu gibi kritik noktalar üzerinde kapsamlı analizler yapıldı. Güçlü yönlerin yanı sıra geliştirilmesi gereken alanlar da belirlendi ve bu konularda ortak fikir alışverişi yapıldı.

Acil Durumlarda Tahliye Süresi Ölçüldü

Gerçekleştirilen tatbikatta, olası bir depreme veya acil duruma karşı binanın tahliye süresi değerlendirildi. Personelin uyguladığı doğru davranış biçimleri incelenirken, tahliye planlarının ne kadar etkin olduğu test edildi. Huzurevi sakinlerinin güvenli bir şekilde konaklamalarının sağlanması da tartışılan önemli konulardan biri oldu.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürü Ceyhun Eskioğlu, bu tür tatbikatların afet ve acil durumlara hazırlıklı olmanın önemini vurgulayarak, “Afet bilinci ve müdahale yeteneği, hem çalışanlarımız hem de hizmet verdiğimiz vatandaşlarımız için hayati bir konudur. Bu tatbikatlarla ekiplerimizin hazır olma seviyesini belirliyoruz. Riskleri en aza indirgemek için çalışmalar yapmaktayız. Afet farkındalığını güçlendirmek ve acil durum yönetim kapasitemizi artırmak amacıyla tatbikatlara devam edeceğiz,” şeklinde açıklamalarda bulundu.