Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Desteği Başvurularını 22 Eylül’de Alıyor: 10 Bin Öğrenciye Destek Verilecek

    Bursa Büyükşehir Belediyesi, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteği için başvuruları 22 Eylül’de başlatacak. 5 Ekim’e kadar sürecek başvurular, egitimdestek.bursa.bel.tr üzerinden online yapılabilir. Başkan Mustafa Bozbey, yaklaşık 10 bin öğrenciye destek verileceğini açıkladı.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile üniversite

    Eğitim Desteği Başvuruları Başlıyor

    Bursa Büyükşehir Belediyesi, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteği için başvurularının alınmaya başlayacağını duyurdu. Başvurular, 22 Eylül Pazartesi tarihinde online olarak, belediyenin resmi eğitim destek platformu egitimdestek.bursa.bel.tr adresinden yapılacak.

    Kapsamlı Eğitim Desteği Programı

    Büyükşehir Belediyesi, eğitim sürecinin her aşamasında öğrencilere destek sunma amacıyla 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı için eğitim yardımı başvurularını kabul etmeye hazırlanıyor. Başvurular, 22 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek ve öğrenciler sonuçları takip edebilecek. Ancak, yüksek lisans, doktora, açık öğretim ve uzaktan eğitim alan öğrenciler bu destekten yararlanamayacaklar.

    Eşit Fırsatlar Yaratmak İçin

    Maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimde güçlük çeken gençler için tasarlanan bu program, eğitimde fırsat eşitliği sağlama amacını gütmektedir. Başvurular, İçişleri Bakanlığı’nın e-Belediye sistemi aracılığıyla yapılacak ve sosyoekonomik incelemelerin ardından değerlendirilecektir.

    Başkan Bozbey: 10 Bin Öğrenciye Destek

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl da öğrencilerin yanında olmayı sürdüreceklerini belirtti. 22 Eylül Pazartesi tarihinden itibaren hem mesleki ve teknik Anadolu lisesi hem de üniversite öğrencilerinin eğitim desteği için başvuru yapabileceklerini ifade eden Bozbey, “Bu yıl, yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim desteği sağlamayı hedefliyoruz. Gençlerimize ve ailelerine destek oluşturarak, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterler doğrultusunda başvuruları değerlendireceğiz. Tüm öğrencilerimizin başarıya ulaşmasını diliyoruz. Ayrıca kırtasiye yardımı ve ücretsiz YKS kurslarıyla da yanlarında olacağız. Gençlerimizin iyi yetişmesi ve geleceğe güvenle bakabilmeleri bizim için son derece önemlidir. Geleceğimize destek vermeye devam edeceğiz” dedi.