Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Burhanettin Duran: “Türkiye’nin Filistin Mücadelesi, Uluslararası Ateşkesin Sağlanmasında Önemli Bir Rol Oynadı”

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Filistin’in İsrail tarafından maruz kaldığı zulmü uluslararası platformlarda dile getirdiklerini belirtti. Gazetecilerin Gazze’deki direnişine dikkat çekerken, Türkiye’nin müdahalelerinin ateşkes sürecinde önemli rol oynadığını vurguladı. Duran, dijital medya ve uluslararası kuruluşların rolünü eleştirerek, gerçeklerin duyurulmasında yerli medya kuruluşlarının çabalarını takdir etti.

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Filistin'in İsrail tarafından maruz kaldığı

    Türkiye, Filistin İçin Uluslararası Platformlarda Sesini Yükseltiyor

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası toplantılarda, ikili görüşmelerde ve üst düzey kabul süreçlerinde Filistin halkının maruz kaldığı İsrail zulmünü gündeme getirdiğini ifade etti. Duran, Türkiye’nin bu uluslararası arenadaki mücadelesinin ateşkesin sağlanmasında belirleyici bir rol oynadığını vurguladı.

    İsrail Zulmü ve Gazze’deki Direniş

    Burhanettin Duran, “Soykırımın Kadın Tanıkları: Gazze’de Medya ve Direniş” başlıklı panelin açılışında Gazze’deki insanlık dışı olaylara dikkat çekti. Duran, İsrail’in iki yılı aşkın süredir Gazze’de sürdürdüğü mezalimi ve onun yanında gösterilen olağanüstü direnişi sergiledi. Gazetecilerin, özellikle kadın gazetecilerin, bu süreçteki özverileri ve cesaretleriyle temsil ettiği direniş ruhunun önemine değindi.

    Ayrıca, Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilere adanan “Gerçeğin Katli: İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı” başlıklı kitabın Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak dünya çapında yayımlandığını belirtti. Nitekim Duran, bu kitabın, İsrail’in gerçek niyetlerinin dünya tarafından anlaşılmasında önemli bir kaynak olacağını ifade etti.

    İsrail’in Suçları ve Türkiye’nin Duruşu

    Duran, İsrail’in işgalci siyasi tutumlarının ardından uluslararası alanda mahkum olduğunu belirtti. Ahlaki, insani ve hukuki normları ihlal eden bu eylemlerin, Türkiye’nin kararlılığı ile karşılandığını ve yapılması gereken tüm diplomatik adımların atıldığını vurguladı. Bu doğrultuda Duran, İsrail’e karşı uygulanan yaptırımlara ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin sona erdirilmesine dikkat çekti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen mücadelenin süregeldiğini ifade eden Duran, “Filistin İçin Tek Yürek” buluşmasında, Emine Erdoğan’ın kurtuluş çağrısını hatırlatarak, Gazzeli çocuklar için de benzer bir duyarlılık gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

    Gazetecilerin Fedakarlığı ve Dijital Medyanın Rolü

    Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerin cesurca görevlerini üstlenmelerinin önemini vurguladı. Alaa Al-Hams gibi gazetecilerin, savaşın ortasında gerçekleri aktarmak için gösterdiği fedakarlığın altını çizen Duran, bu dönemde yaşanan kayıpları da rahmetle andı.

    Ayrıca, sosyal medya platformlarının da olaylara dair sesleri kısıtlamada önemli bir rol oynadığını belirtti. Batı merkezli medya kuruluşlarının, İsrail’in eylemlerini meşrulaştırma çabalarına karşın, Filistin’in haklı direnç hikayelerini aktaran kuruluşların önemine değindi.

    Son olarak, Duran, bu süreçte hem konvansiyonel hem de dijital medya alanında Filistin’in sesini duyurmayı başaran tüm gazetecileri ve medya kuruluşlarını kutlayarak, Millî güvenlik ile dijital vizyonun birbirinden ayrılmaz olduğunu vurguladı.

    Panelin açılış programında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve birçok medya temsilcisi hazır bulundu. Ardından “Dünyanın Sessizliğine Direnen Sesler: Gazze’de Kadın Gazetecilerin Direnişi” ve “Medya Baskısı: Gazze’de Gerçeğin Kuşatılması” konularında oturumlar gerçekleştirileceği belirtildi.