Buca’daki Orman Yangınına Hava Gücüyle Müdahale Devam Ediyor

İzmir Buca’da başlayan orman yangını, iki işçinin dikkatsizliği sonucu çıktı ve rüzgarla yayıldı. 4 uçak, 11 helikopter yangına müdahaleye devam ederken, yangın nedeniyle Aydın-İzmir karayolu trafiğe kapatıldı. Yangının kontrol altına alınamadığı bildiriliyor.

İzmir Buca'da başlayan orman yangını, iki işçinin dikkatsizliği sonucu çıktı

İzmir Buca’da Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

İzmir’in Buca ilçesinde dün meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Yangın nedeniyle yemyeşil ormanlar gri bir örtüyle kaplanırken, olay yerine sevk edilen 4 uçak ve 11 helikopter yangının söndürülmesi için çaba harcıyor. Dronlar ile havadan görüntülenen yangının neden olduğu zararın boyutları ortaya çıktı.

Yangının Nedenleri ve İlerleyişi

Yangın, İzmir’in Buca ilçesinde dün saat 15:50 sularında, iki inşaat işçisinin demir kesimi sırasında çıkan kıvılcımların çevredeki çöpleri tutuşturması sonucu başlamıştı. Alevler, rüzgarın etkisiyle Sarnıç’tan Kısıkköy’e dek hızla yayıldı. Bu arada, Aydın-İzmir karayolu, güvenlik nedenleriyle her iki yönüyle trafiğe kapatıldı. Yangının ikinci gününde, alevlerin hala kontrol altına alınamadığı duyuruldu.

Yangınla mücadele ekipleri, gün ışığı ile birlikte havalanarak yangına müdahaleye devam ediyor. Gelişmelerle birlikte yangının nasıl kontrol altına alınacağı merak ediliyor.