Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bolu’daki Grand Kartal Otel Yangınında İhmal ve Görevlilerin Sorumluluğu Gündemde

Bolu’daki Grand Kartal Otel’de çıkan yangınla ilgili tutuklanarak mahkemeye çıkarılan Cemal Özer, eksiklikleri genel müdür Emir Aras’a ilettiklerini belirtti. Yangın eğitimi verilmediğini ve tatbikat yapılmadığını ifade eden Özer, mahkeme sürecinin devam ettiğini aktardı.

Bolu'daki Grand Kartal Otel'de çıkan yangınla ilgili tutuklanarak mahkemeye çıkarılan

Bolu Kartalkaya’daki Otel Yangınında Tutuklama Gelişmeleri

Bolu’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangınla ilgili tutuklanan muhasebe personeli Cemal Özer, yangının sebepleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özer, itfaiye eri İrfan Acar’ın yangın güvenlik sistemlerinin eksiklikleri hakkında bilgi verdiğini belirtti. Acar’ın, koridorların yönetmeliklere uygun olmadığını, davlumbazda acil çıkış sensörleri bulunmadığını ve acil çıkış yönlendirmelerinin ışıklarının çalışmadığını da ifade ettiğini aktardı. Özer, yangın güvenlik eksiklikleri ile ilgili notlarını şirketin genel müdürü Emir Aras’a ilettiğini, Aras’ın ise durumla ilgili yetkili Kadir Özdemir ile görüşeceğini söylediğini açıkladı. Özer, odadan çıkarken Aras’ın kendilerine “Başımıza iş çıkarttınız” şeklinde tepki verdiğini belirtti.

Duruşmada Tanık İfadeleri

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar, yangında yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı. Duruşmanın ikinci gününde ilk olarak, eski İl Özel İdare Ruhsat ve Denetim Müdürü Mehmet Özel’in savunmasına yer verildi. Özel, yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, otelin ruhsat alanındaki geçmişine dair bilgiler sundu. 2002 yılında faaliyetlerine başladığını ve 2007 yılında iş yeri açma ruhsatı aldığını ifade eden Özel, il idaresi olarak yangın güvenliği denetim yetkilerinin bulunmadığını belirtti. “Yangınla ilgili bir denetim hükmü yokdur. Otel ile ilgili hiçbir alakam yok, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Yangın Güvenliği Eğitimine Dikkat Çekildi

Cemal Özer, yangın anında koku ve seslere uyanarak derhal muhasebe müdür yardımcısını uyandırdığını, çıkış yollarının dumandan dolayı kapalı kaldığını da açıkladı. Yangın esnasında alarm sisteminin çalışmadığını ifade eden Özer, otelde yangın güvenliği eğitimi verilmediği ve tatbikatlarının yapılmadığını belirtti.

İddianamede Ağır Suçlamalar

Olayla ilgili iddianamede, otel sahipleri ve yöneticileri hakkında “olası kastla öldürme” ve “olası kastla yaralama” suçlamalarıyla toplamda 1,998 yıl hapis cezası talep edilmekte. Diğer yandan, elde edilen bilgilere göre Mudurnu Enerji Sanayi yetkilileri ve otelin teknik ve güvenlik ekipleri de “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma” suçlamasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezasıyla yargılanıyorlar.

Yangınla ilgili gelişmeler ve mahkeme süreçleri, kamuoyunun yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.