Bolu’da Orman Yangınına Hızla Müdahale Edildi
Bolu’nun Pelitçik köyü yakınlarındaki ormanlık alanda aniden çıkan yangına, hemen birçok müdahale ekibi sevk edildi. Alevlerin büyümemesi için karadan yapılan müdahalenin yanı sıra, hava destekli müdahale için helikopter talep edildi.
Yangının, öğle saatlerinde meydana geldiği öğrenilirken, yerel halkın durumu fark etmesi üzerine Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri olay yerine yönlendirildi. Bölgedeki köylüler de su tankerleri ile yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulundu. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.
Yerel Muhtarın Değerlendirmesi
Yangın hakkında bilgi veren Saççılar Köyü Muhtarı Cemal Öztürk, “Orman teşkilatı ilk başta olaya müdahale etti. Köylere tahsis edilen su tankları gerçekten etkili bir şekilde çalışıyor. Bu yıl içinde burada üç yangın gerçekleşti ve hepsine bu ekipler zamanında müdahalede bulundu. İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşsalar da yangının başlangıcında ulaşıp müdahale edemediler. Hala köylüler su tankerleriyle mücadele ediyor ve bir tane arazöz de ilk müdahaleyi yapan ekipte yer alıyor” şeklinde konuştu.
Yangının söndürülmesi için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
KANSER HASTALIĞINDAN HAYATINI KAYBEDEN ESKİ BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI MUSTAFA DEMİR BUGÜN MEMLEKETİ TRABZON’UN ŞALPAZARI İLÇESİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.
KANSER HASTALIĞINDAN HAYATINI KAYBEDEN ESKİ BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI MUSTAFA DEMİR BUGÜN MEMLEKETİ TRABZON’UN ŞALPAZARI İLÇESİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.