Bitlis’te kar yağışı sonrası önlemler alındı
Bitlis’te etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından, muhtemel çatı çökmeleri ve buz sarkıtlarının yol açabileceği tehlikelere karşı önlem alındı. Esnaflar, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla çatılarda kar temizliği çalışması yaptı.
Kar yağışının durmasının ardından esnaflar bir araya gelerek, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla çatılarda kar temizliği çalışmalarına hız verdi. Kent merkezinde yer yer 2 metreyi bulan kar birikintileri, belediyeye ait iş makineleriyle temizlenirken, çatılarda biriken karlar da muhtemel tehlikelere karşı kontrollü bir şekilde indiriliyor. Özellikle son günlerde artan buzlanma riski nedeniyle çatılarda biriken karların can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturması üzerine esnaf ve bina sakinleri harekete geçti. Kar küreyicileri, bellerine bağladıkları emniyet ipleriyle güvenlik önlemleri alarak çatı üzerlerinde biriken karları temizlemeye başladı. Esnaflar, çatılardaki karların temizlenmesiyle hem yapıların zarar görmesinin önüne geçtiklerini hem de yaya ve araç trafiği açısından oluşabilecek riskleri ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Çatılardan indirilen karlar ise belediyeye ait iş makineleri tarafından toplanarak kent merkezinden uzaklaştırılıyor.
Öte yandan Bitlis Belediyesi ekipleri, mahalle araları ve kaldırımlarda başlattığı kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, vatandaşları çatı altlarında dikkatli olmaları konusunda uyarırken, karla mücadele çalışmalarının hava şartlarına bağlı olarak devam edeceğini bildirdi.
İhlas Haber Ajansı
