Netanyahu: Husilere Cevap Verilecek
İsrail’in başkanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada Husilerin ülkesine yönelik saldırılarının ciddi sonuçları olacağını vurguladı.
Hava Saldırısına Yönelik Açıklamalar
Tel Aviv’de İsrail Hava Kuvvetleri üssünde, Savunma Bakanı Israel Katz ve Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir ile bir araya gelen Netanyahu, buradaki basın toplantısında, “Bize saldıran herkes, bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir. Tüm bölge, İsrail’in gücünü ve kararlılığını görmektedir” şeklinde konuştu.
Netanyahu, Husilerin İsrail’e karşı sergiledikleri tutumun sonuçlarını ağır bir biçimde tecrübe edeceklerini ifade etti.
İsrail Savunma Bakanı’nın Açıklamaları
Savunma Bakanı Katz ise açıklamasında, “İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husilerin Yemen’deki başkanlık sarayını hedef alarak imha etti ve önemli enerji altyapılarını vurdu. Abuka sürdürülürken, Husilerin tesislerini yoketmeye devam ediyoruz. İsrail’e yönelttikleri her füzenin karşılığı verilecektir” dedi. Ancak Katz’ın bu saldırıya ilişkin iddiaları Yemen yetkilileri tarafından henüz doğrulanmadı.
Saldırının Sonuçları
Yemen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmelere göre, İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırısında en az 2 kişinin yaşamını yitirirken, 5 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.
Husilerin Füze Saldırısı
İsrailli yetkililer, Yemen’e yönelik saldırının, Husilerin geçmişte “Filistin-2” hipersonik füzesiyle İsrail’i hedef almasının bir yanıtı olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen füze saldırısı sırasında Husilerin ateşlediği füzelerin havada parçalandığı ve İsrail’in hava savunma sistemlerinin çeşitli zorluklar yaşadığı aktarıldı. Yetkililer, ülkenin merkezi bölgelerinde meydana gelen patlamalarda can veya mal kaybı yaşanmadığını da sözlerine ekledi.