Bilkent Şehir Hastanesi Başhekimi, “Dijital hastane için altyapı ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Editör
4 Dakika Okuma
Bilkent Şehir Hastanesi Başhekimi, “Dijital hastane için altyapı ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Levent Öztürk, “Dijital hastane konusunda bir üst seviyeye geçmek için her türlü altyapı ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Levent Öztürk, gazetecilerle bir kahvaltıda bir araya geldi. Bilkent Şehir Hastanesi’nin Avrupa’nın en büyük hastanelerinden biri olduğunu belirten Öztürk, “Günlük muayene sayımız; 30 bin hasta hastanemize giriş yapıyor. Acillerimizde de 2 bin 200 hastaya acil sağlık hizmeti sunuyoruz. Çocuk acilimiz mevcut, kadın doğum acilimiz mevcut, erişkin acilimiz de mevcut. Toplamda 2 bin 200, 2 bin 300 hastaya da günlük acil hizmeti sağlıyoruz” dedi.

Hastanenin aynı zamanda tıp öğrencilerinin eğitim merkezi olduğunu dile getiren Öztürk, hastanede 800’ün üzerinde öğretim görevlisi bulunduğunu ifade etti.

“Türkiye’nin tek akredite kampüs hastanesiyiz”

Öztürk, tüm binaların uluslararası düzeyde akredite olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin tek akredite kampüs hastanesiyiz. Uluslararası akreditasyonumuzu almış durumdayız. Bazı kulelerimizde yeniden akreditasyon denetleme dönemine giriyoruz. Yeniden re-akreditasyonları da alacağız. Hedefimiz bu. Akreditasyon bize ne sağlıyor? Sağlık hizmetini sunarken belirli standartlara uymamızı sağlıyor. Bu, hem daha düzenli bir sağlık hizmeti sunmamıza katkı sağlıyor hem de hastalarımıza verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini arttırıyor” açıklamasında bulundu.

Öztürk, hastanenin sadece Ankara’daki hastalara hizmet vermediğini dile getirerek, şehir dışı ve yurt dışından gelen hastalara da hizmet sağladığını söyledi. Öztürk, “2025 yılı verilerine baktığımda biz resmi olarak da 2 bin civarında yoğun bakım hastası kabul etmişiz, Türkiye’nin her yerinden, Ankara dışından gelen 2 bin civarında yoğun bakım hastasını da tedavi için yatırmışız. 2025 yılında hastanemizde gerçekleştireceğimiz ameliyat sayısı da 200 bin civarında” diye konuştu.

Sağlık alanında kullanılan ürünlerin yerli olmasına önem verdiklerini vurgulayan Öztürk, “Sağlık alanında kullandığımız cihazların büyük bir kısmını yurt dışından ithal ediyoruz. Bu konuda Türkiye’de devletimiz bu duruma özellikle önem veriyor ve destek sağlıyor. Sağlık teknolojisinde kullandığımız araçların, cihazların, malzemelerin yerli üretimi konusunda tüm çalışmalara devletimiz destek veriyor. Cumhurbaşkanımız bu konuyu geçmiş dönemlerde sıkça vurguladı. Sağlıkta kullandığımız araçların, cihazların yerli üretimini artırmak için her türlü faaliyet Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesinde yürütülüyor. Yapay zeka ile radyolojik görüntülerin değerlendirilmesi üzerine çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yönde kliniğimizin doktorlarının gözetiminde yapay zeka ile radyolojik görüntülerin değerlendirilmesi, raporlanması işlemlerine de başlamış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İhtiyaç olan alanlarda da mesai dışı polikliniklerimizi açıyoruz”

Gündüz randevu bulamayan vatandaşların akşam muayene olabildiğini ifade eden Öztürk, “Zaten laboratuvarlarımız akşam çalışıyor. Görüntüleme hizmetlerimiz de akşam çalışıyor. MR, tomografi zaten 24 saat hizmet veriyor. İhtiyaç olan alanlarda da mesai dışı polikliniklerimizi açıyoruz” dedi.

Acillerdeki artışın mevsimin getirdiği doğal bir artış olduğunu belirtip Öztürk, “Buna yönelik tedbirleri de alıyoruz. Hem çocuk acil servisinde, yukarıda belirtilen çocuk hastalarda özellikle başvuru artışı olursa hem de erişkin acil servisinde ilave muayene odalarını hemen temin ettik. Zaten başvurudan sonra muayene bekleme süresi bizim takip kriterlerimizden birisi. Bir hastanın ilk triaj sonrası muayene için beklediği süreyi anlık olarak dijital takip ediyoruz. Bu sürelerde bir uzama olursa gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

“Dijital hastane konusunda bir üst seviyeye geçmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

2026 hedeflerine ilişkin de bilgi veren Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“2026 yılında farklı hedeflerimiz var tabii. Öncelikle dijital hastane konusunda bir üst seviyeye geçmek için her türlü altyapı ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni işlem alanları açmayı planlıyoruz. Hem girişimsel kardiyolojide, hem de girişimsel radyolojide yeni işlem alanları açacağız. Çünkü bunlar nitelikli alanlar. Bize talep çok yüksek. Yeni mükemmeliyet merkezlerinin mevzuata uygun açılması için 2026 yılında da projelerimiz devam etmekte.”


İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş