Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Berlin’de “Gazze’de Soykırımı Durdurun” Gösterisi: Sahra Wagenknecht, Alman Hükümetine Eleştirilerde Bulundu

    Berlin’de Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen “Gazze’de Soykırımı Durdurun” gösterisine binlerce kişi katıldı. Gösteride Sahra Wagenknecht, savaşların hepsinin bir suç olduğunu vurgulayarak, Alman hükümetinin Gazze’deki katliamlara sessiz kalmasını eleştirdi. Ayrıca, Almanya’nın savaşa silah göndermesini protesto etti.

    Berlin'de Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen "Gazze’de Soykırımı Durdurun" gösterisine binlerce

    Berlin’de Dev Gösteri: “Gazze’de Soykırımı Durdurun” Çağrısı

    Almanya’nın başkenti Berlin’de, tarihi Brandenburg Kapısı önünde gerçekleştirilen büyük bir eylemde binlerce kişi, “Gazze’de Soykırımı Durdurun” sloganı atarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi. Gösteriye katılanlar, Almanya hükümetinin bu durum karşısındaki sessizliğini de protesto etti.

    Alman Sanatçılar ve Siyasi Figürlerin Destekleri

    Eylemde, Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) Partisi’nin Genel Başkanı Sahra Wagenknecht, “Her savaş bir suçtur. Ukrayna’da ölen siviller için gözyaşı döken fakat Gazze’deki ölümlere sessiz kalan kişilerin savaş mağdurlarına karşı merhameti yoktur” ifadelerini kullanarak dikkat çekti.

    Protesto sırasında yapılan açıklamalar arasında, “Bomba yerine diplomasi!”, “Gazze’de suça ortak olmayın, İsrail’e silah vermeyin!” gibi mesajlar yer aldı. Bazı katılımcılar, barış güvercinlerinin resmedildiği pankartlar taşırken, “Filistin’e özgürlük!” ve “Silahlanma yerine barış!” sloganları da sık sık slogan olarak atıldı.

    Hükümete Eleştiriler Yoğunlaştı

    Wagenknecht, Alman hükümetini Gazze’de yaşananlar konusunda suç ortağı olmakla suçlayarak, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya birbirinden teçhizat sağlamaya devam ediyorlar” dedi. Almanya’nın Ukrayna politikası da, gösteride eleştirilere maruz kaldı. Göstericiler, bazı bölgelerde artan silah göndermelerini kınadılar.

    Ünlü İsimlerden Destek

    Gösteride Wagenknecht dışında, ünlü Alman sanatçılar Dieter Hallervorden, Massiv, Bausa ve Daniel Aminati da yer aldı. Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, video mesaj göndererek eyleme destek verdi. Gösterinin 3 saat sürdüğü ve polisin katılımcı sayısını 12 bin olarak açıklamasına karşın, organizatörler bu sayının 20 bin olduğunu belirtti. Olaysız sona eren etkinlik, katılımcılar arasında büyük bir dayanışma havası oluşturdu.