Bayburt’ta Anne Tavuk, Yavrularını Kargadan Korudu
Bayburt’un Sığırcı köyünde yaşanan ilginç ve heyecan dolu bir olay, bölge sakinlerinin dikkatini çekti. Civcivlerine meneviş eden bir karga, anne tavuğun öfkesine maruz kaldı.
Annelik İçgüdüsü ile Kargaya Meydan Okudu
Kendi yavrularını korumak için harekete geçen tavuk, dikkat çeken bir cesaret göstererek kargaya saldırdı. Karga, kurnazlığı ile bilinse de, bu sefer tavuk tarafından gaga darbeleriyle yere serildi. Karganın yaralandığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve görüntüler izleyenleri etkiledi.
Olay Anı ve Müdahale
Olay sırasında tavuk, ardı ardına kargaya saldırarak onu yaraladı. Ancak, karganın tavuk tarafından daha fazla zarar görmesini önleyen bir vatandaş, hemen olaya müdahale ederek tavukla karganın arasını açtı. Vatandaş, yere düşen yaralı kargayı dikkatlice eliyle dürterek uçmasını sağladı.
Karga, bir süre yerde hareketsiz kaldıktan sonra aniden canlanarak tarladan uçup gitti. Anne tavuk ise, olayın ardından korkarak otların altına saklanan yavrularını topladı ve onların başında bekleyerek koruma görevine devam etti.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı