Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Batı Şeria’da Yahudi Yerleşimcilerin Saldırısında Üç Filistinli Hayatını Kaybetti, Yedi Kişi Yaralandı

    Batı Şeria’daki Kafr Malik kasabasında yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırması sonucu 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Saldırı sırasında İsrail ordusu yerleşimcileri korurken, 5 kişi gözaltına alındı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Batı Şeria’da Yeni Bir Saldırı: 3 Ölü, 7 Yaralı

    İsrail’in kontrolü altındaki Batı Şeria’da, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği bir saldırı sonucunda, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

    Filistinlilere Yönelik Şiddet Olayları Devam Ediyor

    Eylemler, Yahudi yerleşimcilerin Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Kafr Malik kasabasını hedef almasıyla ortaya çıktı. Saldırıda yerel kaynaklar, birçok İsrailli yerleşimcinin bölgeye saldırarak araçları ve evleri ateşe verdiğini belirtirken, İsrail askerlerinin de yerleşimcileri koruyarak gerçek mermilerle ateş açtığını aktardı.

    İsrail Ordusu: 5 Gözaltı

    Yaşanan olaylar sonrasında İsrail ordusu, 5 İsrailli yerleşimciyi gözaltına alıp polise teslim etti.

    Yasadışı Yerleşimler Sorunu

    İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, bugüne kadar Filistinlilere ait özel arazilere inşa edilmiş 100’den fazla yasadışı yerleşim yeri bulunmakta. Bu yerleşim yerleri, yaklaşık 500 bin Yahudi yerleşimciye ev sahipliği yapıyor.