Başakşehir’in Avrupa Hedefi Devam Ediyor
Başakşehir’in Teknik Direktörü Çağdaş Atan, yarın gerçekleştirilecek olan Universitatea Craiova maçı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Atan, turuncu-lacivertli ekibin Avrupa hedefinin, kulüp DNA’sında yer alan bir misyon olduğunu dile getirdi.
Rakip Universitatea Craiova ile Zorlu Bir Sınav
İstanbul temsilcisi Başakşehir, UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Rumen temsilcisi Universitatea Craiova ile karşılaşacak. Maç öncesi yapılan basın toplantısında, Atan, “Bu sezonun belki de en kritik karşılaşmasına çıkıyoruz. Önceki turlarda iki güçlü rakibimizi geçtik ve Avrupa’nın o beklentisine doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Romanya’nın lider takımıyla mücadele edeceğiz. Zorlu bir süreçten geçip buraya ulaştık. Oyuncularımla nihai hazırlıklarımızı tamamladık ve doğru oyunu sergilemek için hazırız. Saygı duyduğumuz bir rakip ve teknik direktörle karşılaşacağız. Umarım heyecan verici bir maç izleyicilere sunarız” şeklinde konuştu.
Maçların Ertelenmesine Destek
Süper Lig’de 1. ve 3. haftadaki maçların ertelenmesi konusunu da değerlendiren Atan, bu kararı olumlu bulduklarını ifade etti. Atan, “Özellikle Viking ile yapacağımız maçın programında, altı gün içinde üç maç oynayacak olmamız durumunu göz önünde bulundurduğumuzda, ertelenme doğru bir karar olarak değerlendirilebilir. Play-off sürecinin adil şekilde gerçekleştirilebilmesi için bu gibi durumlar ülke futbolu açısından hayati önem taşıyor. Bu nedenle ertelenmeleri gerekli buluyorum. Bugün Fenerbahçe’ye, yarın ise Beşiktaş ve Samsunspor’a başarılar diliyorum” şeklinde görüş belirtti.
Atan ayrıca, transfer edildikten sonra belgelerin tamamlanamaması sebebiyle lisansı çıkarılamayan Özbek futbolcu Abbosbek Fayzullaev’in sorunlarının çözüldüğünü ve bundan sonraki süreçte takım kadrosunda olacağını duyurdu.