Bartın’da Sağlık Ekipleri Nefes Darlığı Çeken Yaşlı Adamın İmdadına Koştu

2 Dakika Okuma

Bartın’da sağlık ekipleri nefes darlığı rahatsızlığı bulunan 76 yaşındaki Mevlüt Işık’a ulaştı

Bartın’da il merkezine yaklaşık 70 kilometre mesafedeki köyde yaşayan ve nefes darlığı sorunu bulunan 76 yaşındaki Mevlüt Işık’ın yardımına sağlık ekipleri koştu. Paletli ambulansla yaklaşık 2 buçuk saat süren zor bir yolculuğun ardından ulaşan sağlık ekipleri, Mevlüt Işık’a yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye ulaştırdı.

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Yukarıdere köyünde yaşayan 76 yaşındaki Mevlüt Işık, öğlen saatlerinde rahatsızlanması üzerine yakınları 112’yi arayarak yardım çağrısında bulundu. Nefes darlığı ve kronik akciğer rahatsızlığı bulunduğu ifade edilen Mevlüt Işık’a ilk müdahale için en yakın istasyondan ambulans gönderildi. Bartın Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ambulansı, yolda 25 santimetreyi aşan kar, tipinin ve buzlanmanın etkisiyle hastaya ulaşmada sorunlar yaşadı. Bunun üzerine bölgeye İl Özel İdaresi’ne ait iş makineleri sevk edildi ve saat 14:30 sıralarında bölgeye paletli ambulans yönlendirildi. Çekici üzerindeki paletli ambulans, kar bulunmayan yaklaşık 45 kilometrelik kısma kadar çekici ile gitti. Karlı yolda çekicinin dorsesinden indirilen paletli ambulans, yaklaşık 25 kilometrelik zorlu bir yolculuğa başladı. Sağlık ekipleri, karla mücadele ekiplerinin kısmi olarak açabildiği yolda ilerleyen paletli ambulans, karşılaştığı kayan araçlar, yolda yükselen kar tabakaları, buzlanma ve ağaç dallarının yola eğilmesi gibi zorlu kış koşullarına rağmen yoluna devam etti. Hiç açılmamış ve yüksekliği 120 santimetreyi aşan yolu da geçerek hastanın bulunduğu noktaya ulaşan ekipler, hastaya müdahale etmeyi başardı.

Ekipler, kısa bir yürüyüşün ardından evde bekleyen Mevlüt Işık’ı alarak paletli ambulansa yerleştirdi. Yapılan ilk tedavi ve müdahalenin ardından Mevlüt Işık, paletli ambulansla normal ambulansın bulunduğu alana taşındı. Yaklaşık 2.5 saatte ulaşımı sağlanan hasta, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hastane acilinde yapılan müdahalenin ardından tedavi sürecine başlanan Işık’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version