Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü Etkinliğinde Türk Dilinin Önemi Üzerine Konuştu

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği Türkoloji Yaz Okulu etkinliğinde Türkçenin önemine değinerek, dilin iletişim ve düşünce üzerindeki etkilerini vurguladı. 26 ülkeden 190 öğrencinin katıldığı seminere katkı sağlayan Prof. Dr. Abdurrahman Aliy’e teşekkür etti.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü'nün

Yunus Emre Enstitüsü’nün Düzenlediği Etkinlik

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 ülkeden 190 uluslararası öğrencinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Türk diline dair paylaşımlarda bulundu.

Türkoloji Yaz Okulu Semineri

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 farklı ülkeden 190 uluslararası Türkoloji öğrencisinin Türk dili alanında teorik ve pratik bilgilerini derinleştirmelerini sağlamak hedefiyle “Türkoloji Yaz Okulu” semineri düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde gerçekleştirilen programda, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya da konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Ahmet Akkaya’nın Sunumu

“Türkoloji Yaz Okulu” seminer programı, YEE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cahid Şenel’in açılış dersini vermesiyle başladı. Farklı üniversitelerden Türkoloji alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı etkinlikte Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Her Kelime Bir Anahtar: Türkçe ile Yeni Kapılar Açmak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda dilin sadece bir iletişim aracı değil, aynı zamanda düşünceyi şekillendiren ve dünyayı algılama biçimini etkileyen bir unsur olduğunu vurgulayan Rektör Akkaya, “İnsanın en önemli kabiliyeti dildir. Dil iletişimin temel unsuru, sosyalleşmenin en önemli aracı ve üretim kaynağıdır. Türkçe derinliği, tarihi birikimi ve gücüyle ışıldayan bir anahtardır. Bu yönüyle Türkçe, güçlü Türk medeniyetinin sesi, sözü ve baş tacıdır. Bu noktada Türkçenin dünya genelinde yaygınlaştırılması noktasındaki kıymetli çalışmaları dolayısıyla Yunus Emre Enstitüsü Başkanımız Prof. Dr. Sayın Abdurrahman Aliy’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkçe Yaz Okulları’nın Devamı

Türkçe Yaz Okulları Türkiye’nin farklı şehirlerinde çeşitli akademik, kültürel ve sanatsal etkinliklerle devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı