Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bandırma’da ‘Yüzen Ahır’ Tartışmaları Yeniden Büyüyor: Şehir Halkı Tepkili

    Bandırma’da halkın tepkisini çeken “yüzen ahır” olarak bilinen Norland gemisi, 1.220 Angus büyükbaş hayvan ile limana yanaştı. İlgili bölgelerde yayılan yoğun koku, halkın yaşam kalitesini etkiledi. Bandırma Demokrasi Platformu, ithalatın farklı limanlara yönlendirilmesi çağrısında bulunarak, çevre ve sağlık risklerine dikkat çekti. Vatandaşlar, limanın şehir merkezine olan yakınlığının bu tür tahliyeleri sürdürmeyi imkansız hale getirdiğini belirtiyor.

    Bandırma'da halkın tepkisini çeken "yüzen ahır" olarak bilinen Norland gemisi,

    Canlı Hayvan Gemileri Bandırma’da Yeniden Tartışma Konusu

    Balıkesir’in Bandırma ilçesi, halkın uzun yıllardır itirazda bulunduğu camlı hayvan gemileri ile yeniden gündeme geldi. İspanya’nın Cartagena Limanı’ndan yola çıkan Norland isimli gemi, gece saatlerinde Bandırma Çelebi Limanı’na yanaştı ve kamuoyunda “yüzen ahır” olarak biliniyor.

    Gemide yer alan 1.220 adet Angus cinsi büyükbaş hayvanın limana demirlemesi ile birlikte, ilçede nahoş bir koku ortaya çıktı. Poyraz rüzgarı nedeniyle özellikle Paşabayır ve Paşakent Mahallesi’nde yaşayanlar, sıcak havanın etkisiyle evlerini açamaz hale geldi.

    Halkın ve çevreci grupların bu gemiye yönelik tepkisi geçmişte de artmıştı. Bandırma Demokrasi Platformu, daha önce gerçekleştirdiği basın toplantısında bu gemilerin halk sağlığını tehdit ettiğini belirtmiş ve ithal hayvan tahliyelerinin başka limanlara yönlendirilmesi talebinde bulunmuştu.

    Vatandaşların Koku ve Hava Kalitesi İsyanı

    Paşabayır Mahallesi’nde ikamet eden Ercan Çelik, İHA muhabirine verdiği demeçte “Bandırmalı, gerçekten böyle bir duruma maruz kalmayı hak ediyor mu?” diyerek tepkisini dile getirdi. Çelik, “Bu limanın Bandırma Denizine verdiği kirliliğin üzerine, şimdi bir de ‘yüzen ahır’ gemileri gelmeye başladı. Bandırma halkı için bu bir eziyettir” şeklinde konuştu.

    Geçen yıl Çelebi Holding Genel Müdürü Gürkan Bayır ve TCDD Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç’ın Bandırma’nın dönemin Belediye Başkanı Tolga Tosun’u ziyaret ettiği fakat somut bir sonuç alınamadığı kaydedildi.

    Tahliye işlemlerinin günler sürmesiyle Bandırma’daki hava kalitesinin ciddi şekilde düştüğünü belirten uzmanlar, bu tür kirlilik yaratan tahliyelerin şehir dışındaki limanlarda yapılması gerektiğini vurguluyor. Bunun yanı sıra, Gürkan Bayır’ın tepkilere karşı sessiz kalması ve halkın sağlığı açısından önemli konular karşısında kayıtsız kaldığı eleştiriliyor.

    Bandırma Halkı Çözüm Bekliyor

    Bandırma halkı, Gürkan Bayır’ın kamuoyuna yaptığı açıklama eksikliğini “görmeme” politikası olarak yorumluyor. Yerel halk, “Liman kazanç kapısı olabilir, ancak bu kazancın Bandırma’nın sağlık maliyetine olmamalıdır” diyerek Bayır’ı yerel halkın taleplerine cevap vermeye ve Bandırma’nın çıkarlarını önceliklendirmeye davet ediyor.

    Bu durum, Bandırma’nın çevresel sorunlarının çözümü için yetkililerin acil adımlar atmasını ve halk sağlığını tehlikeye atan gemi tahliyelerinin gözden geçirilmesini zorunlu kılıyor.